Naar boven

Paradepaardje van Artek

Het Finse label Artek is in 1953 opgericht door vier jonge idealisten. In eerste instantie was het doel om de door Alvar Aalto ontworpen designmeubels te promoten en verkopen. Later werd de missie van Artek om “mensen bewust te maken van interieurdesign”. Door natuurlijke materialen te gebruiken en vooral het ‘menselijke’ niet uit het oog te verliezen, hebben Alvar en Aino Aalto een warme en originele productlijn ontworpen. Het resultaat is een uitgebreide collectie stoelen, krukken, lampen, tafels, banken en woonaccessoires van prachtige, natuurlijke materialen. Verlichting is het paradepaardje van Artek. De bijzondere lampen van Artek, zoals de Aalto A331 hanglamp, geven iedere ruimte iets speciaals. Deze Artek lamp is geïnspireerd op de vorm van een bijenkorf en is super populair.  

Artek lamp in de spotlights

Zoals gezegd zijn de Artek lampen een klasse apart. Neem de Utzon U336 hanglamp, die het absoluut waard is om uitgelicht te worden. Deze in 1957 ontworpen designlamp van Artek lijkt uit drie delen te bestaan, waarvan het middelste een reflecterende werking heeft. Aan jou de keuze of je voor een witgelakte, bronzen of chromen accent gaat! Ook de Aalto A338 hanglamp een bijzonder geval. Het lijkt namelijk net of er een hap uit de kap van deze Artek lamp is genomen. Maar daar is over nagedacht! Deze lamp van Artek is namelijk ooit ontworpen voor een bekende Franse galeriehouder die zijn kunstwerken op passende wijze wilde verlichten. En dat lukt prima met dit model.

Klassieke lampen van Artek

Geïnspireerd op de meest bekende en vreemde voorwerpen, weten Artek lampen je steeds weer te verrassen. De Aalto A110 hanglamp, bijvoorbeeld, is geïnspireerd op een handgranaat. Het wit of zwart gelakte staal is een prachtige combinatie met de gepolijste ring van messing. Het ontwerp van deze Artek lamp dateert al uit 1952 en mag dus een absolute klassieker worden genoemd. Dezelfde kleuren en materialen zie je terug bij de Aalto A330S hanglamp van Artek. Deze is gebaseerd op een ouderwetse koeienbel, maar gelukkig een stuk eleganter dankzij de messing rand onderaan. Dit moet ook wel, want deze prachtige Artek lamp is destijds ontworpen voor het Savoy hotel in Finland. Nu is hij verkrijgbaar in glanzend zwart, matzwart, matgrijs en messing. Welke Artek lamp zou jij kiezen?

Artek lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artek. Dat betekent dat wij iedere Artek lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Artek lampen en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met Artek lampen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Artek lampen gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.