Paradepaardje van Artek

Het Finse label Artek is in 1953 opgericht door vier jonge idealisten. In eerste instantie was het doel om de door Alvar Aalto ontworpen designmeubels te promoten en verkopen. Later werd de missie van Artek om “mensen bewust te maken van interieurdesign”. Door natuurlijke materialen te gebruiken en vooral het ‘menselijke’ niet uit het oog te verliezen, hebben Alvar en Aino Aalto een warme en originele productlijn ontworpen. Het resultaat is een uitgebreide collectie stoelen, krukken, lampen, tafels, banken en woonaccessoires van prachtige, natuurlijke materialen. Verlichting is het paradepaardje van Artek. De bijzondere hanglampen van Artek, zoals de Aalto A331 hanglamp, geven iedere ruimte iets speciaals. Deze Artek hanglamp is geïnspireerd op de vorm van een bijenkorf en is super populair.  

Elegante hanglampen van Artek

De Artek Aalto A333 hanglamp mag je niet missen. Dit pronkstuk werd in de jaren 50 ontworpen en niet voor niets tentoongesteld op de Salone Del Mobile in Milaan. Dat zegt wel wat, want deze beroemde woonbeurs laat jaarlijks het beste van het beste van de interieurmerken wereldwijd zien. Zo haal je dus zeker weten een Finse designklassieker in huis met deze lamp. Een bijzonder exemplaar is de Artek Aalto A338 hanglamp. Als je goed kijkt, zie je dat het licht niet volledig vanuit de onderkant wordt verspreid. Juist dat detail maakt hem schitterend om naar te kijken. Ben je eigenlijk op zoek naar een totaal anders vormgegeven lamp? Bekijk dan eens de Artek Aalto A110 hanglamp. Deze lamp kun je een mooi plekje geven in je woonkamer boven de salontafel of in je eetkamer boven de eettafel.

Artek Aalto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artek. Dat betekent dat wij iedere Artek hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Artek Aalto hanglamp en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met Artek Aalto hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.