Haal gezelligheid in huis

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

De woonkamer is een centrale plek in huis waar we relatief veel tijd spenderen. Het is langer donker, de zon laat zich minder zien en de temperaturen liggen lager. Hoog tijd om het huis gezellig te maken en warm aan te kleden. Met deze vier tips creëer je een ruimte die uitnodigt en sfeervol oogt.

#1 Zet je interieur in de schijnwerpers

Verlichting doet veel met de sfeer die een ruimte uitstraalt. In de herfst- en wintermaanden gaan we op zoek naar sfeerverlichting voor extra gezelligheid in je woning. Lampen met een warme lichtkleur sluiten hier goed op aan. Zo kun je het best kiezen voor bijvoorbeeld een tafellamp, wandlamp of hanglamp met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin. Dat betekent dat de lamp vriendelijk en subtiel licht geeft. Met een dim to warm LED lichtbron in een lamp heb je zelf in de hand hoe fel je het licht verspreidt. Je kunt het ook kleiner aanpakken door te spelen met een set theelichtjes, kandelaars en kaarsenstandaards. 

inspiratiefoto met

#2 Mix verschillende texturen

Een woonkamer maak je levendig door te werken met uiteenlopende materialen. Kies voor luxe stoffen als velours en satijn die een warm karakter hebben. Hout is een materiaalsoort waarmee je eenvoudig warmte toevoegt aan een interieur. Zacht fluweel en onbewerkt hout maken elke ruimte in een interieur extra warm. De stoere materiaalsoort leer ziet er een stuk warmer uit als je hem combineert met ruw wol. Zo ontstaat een contrasterende materiaalmix.

inspiratiefoto met

#3 Kies voor sfeervolle elementen

Met sierkussens kun je bepaalde kleuren uit je interieur met elkaar verbinden zodat het geheel bij elkaar past. Kussens in rijke, zachte stoffen nodigen ook extra uit om plaats te nemen op een bank. Een zacht plaid kleedt een meubel aan en creëert tegelijkertijd een warme ambiance. Pak het groots aan door in een woonruimte een knusse hoek te creëren met een vloerkleed. Een vloerkleed zorgt letterlijk en figuurlijk voor een intieme en gezellige omgeving in huis.

inspiratiefoto met

#4 Geef een wand extra warmte

Kleur op een muur doet veel met de uitstraling van een interieur. Het is daarom ook leuk om kleuren in je interieur aan te passen naar de tijd van het jaar. Zodra je een warme kleur op de muur gebruikt, voelt een ruimte direct knusser aan. Diepe en donkere kleuren zijn bij uitstek de manier om een wand een warme look te geven. Je kunt ook kiezen voor een combinatie hierin door één wand in een ander jasje te steken met behang waar warme kleuren in terugkomen. Op subtiele wijze kun je een wand ook een warme uitstraling geven door te kiezen voor een behangpaneel of poster in een lijst met sfeervolle prints, kleuren of afbeeldingen.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je gezelligheid in huis haalt? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.