3 x Tips voor een woonkamer met najaarslook

Op gepost door Pauline van Dongen in Instructies & Tips

Wanneer de eerste tekenen van de herfst zich aandienen, zoeken we vaker onze woonkamer op. De centrale plek in huis waar we graag samenkomen na een (werk)dag, tijd doorbrengen in het weekend en waar we uiteraard onze feestdagen vieren. Het voornaamste doel is dat we ons in deze ruimte thuis voelen. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze warm, comfortabel en sfeervol aanvoelt? En dat we al onze zintuigen prikkelen in de woonkamer? We geven je een drietal tips.

Tip 1: Haal comfortabele elementen in huis

Waar we in de warme maanden vaak kiezen voor kleurrijke en fijnere materialen, kiezen we in de koude maanden liever voor zachte en grove materialen. En bovenal voor warme, sfeervolle materialen die ons gevoel stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan materialen als wol en vilt, maar vergeet ook leder niet. Deze materialen komen het best tot hun recht wanneer we er met onze huid rechtstreeks mee in aanraking komen. Denk hierbij aan woonaccessoires als een wollig vloerkleed, een aaibaar plaid of grof gebreide wollen kussens.

Tip 2: Gebruik natuurlijke kleuren en geuren

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, riet of kurk bij het aankleden van de woonkamer. Hout geeft onmiddellijk karakter aan de ruimte, sfeer en geur. Denk bijvoorbeeld aan een mand haardblokken naast de kachel of de geur en het geluid van knisperend haardvuur. Heb je geen kachel? Het toevoegen van een houten element in de woonkamer kan een goede optie zijn. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar uiteraard mogen kaarsen niet ontbreken in de woonkamer wanneer de kortere dagen zich aandienen. Het kaarslicht zorgt in een handomdraai voor een knus en warm gevoel. En een subtiele geurkaars prikkelt het geurvermogen.

Tip 3: Creëer warme momenten

Naast de praktische en tastbare aankleding van je woonkamer, zijn er uiteraard meer onmisbare ingrediënten die je zintuigen prikkelen als het gaat om het creëren van de juiste sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geluid en smaak. Muziek is een prettige en aangename sfeermaker. Zet de muziek aan zodra je thuiskomt en je gaat merken dat muziek een positief effect heeft in een ruimte. Evenals geluid kan ook het prikkelen van smaak een waardevolle bijdrage leveren aan de beleving. Het creëren van warme momenten door middel van het drinken van een zelfgemaakte cappuccino of het drinken van een rijke en volle rode wijn is een must.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de hoe je een najaarslook in je woonkamer creëert? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Pauline van Dongen

Over de auteur

Pauline van Dongen

Pauline woont in een huis uit de 16e eeuw binnen de historische stadskern van Geertruidenberg. Naast haar baan als CRM Marketeer heeft ze een passie voor interieur(inrichting) en fotografie.