Woontrends voor 2021

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Een nieuw jaar staat in het teken van nieuwe woontrends en biedt jou inspiratie waar je zelf mee aan de slag kunt. We tonen een aantal opvallende woontrends om je een idee te geven wat 2021 ons gaat brengen in interieurland. Aardewerk is niet meer weg te denken in ons interieur en de geliefde kleur grijs maakt plaats voor zandkleuren als beige. Rebels design illustreert een duidelijk contrast waar felle kleuren en grafische patronen centraal staan. Een tipje van de sluier: naast deze woontrends voor 2021 gaan er dit jaar veel meer mooie trends vol inspiratie de revue passeren.

Woontrend 1: Organisch aardewerk

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Aardewerk gaat een belangrijke rol spelen in de wereld van design. We zien het bijvoorbeeld terugkomen in tafellampen, vazen, plantenbakken, kunstobjecten en niet onbelangrijk: servies. Geglazuurd of ongeglazuurd? In de woontrend organisch aardewerk zien we het allebei. Gebakken klei vormt de basis voor deze trend. Keramiek is een verzamelnaam voor alles wat van gebakken klei gemaakt is. Het is duurzaam en geeft de producten een ambachtelijk, robuust en stoer karakter. Deze selectie producten bewijst hoe mooi aardewerk thuis kan zijn.

Trendkleuren die bij deze woontrend passen

In zowel keramiek als aardewerk zien we van alle kleuren iets terug. Het gaat in eerste instantie vooral om de kleur die dichtbij de kleur van klei ligt. Deze kleur varieert van zandkleuren tot donkere tinten bruinrood. Frisse kleuren als pastelgeel en blauw doen het goed in combinatie met aardewerk en keramiek. Met deze kleurtinten breng je thuis het geheel perfect in balans en ontstaat een interessante mix van aardewerk en kleur.

Woontrend 2: Beige is het nieuwe grijs

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Dit jaar maakt de kleur grijs plaats voor beige en andere zandkleuren. De zandkleuren voerden de afgelopen jaren vooral in klassieke en landelijke interieurs de boventoon. In 2021 zien we bijvoorbeeld de kleur beige ook terug in zowel de Scandinavische als bohemian woonstijlen. De kleur beige vormt een schitterende basis voor een inrichting waar duurzaamheid op de voorgrond treedt. Het voordeel van de kleur beige is dat je deze eenvoudig combineert met andere zandkleuren en aardse tinten. Producten in deze kleur creëren een huiselijke, warme sfeer, brengen rust in huis en zorgen voor een natuurlijk evenwicht.

Trendkleuren die bij deze woontrend passen

Beige leent zich perfect als basiskleur voor jouw huis. Hoe pas je deze kleur precies toe? Eigenlijk kun je de kleur overal in terug laten komen. Sterker nog: een geheel ton-sur-ton zandkleurige inrichting is helemaal 2021 en absoluut niet saai. We zien dat neutrale tinten in veel woontrends terugkomen. De schakeringen van offwhite tot lichtbruin geven de ruimte een rustgevende en spannende look in één.

Woontrend 3: Rebels design

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De woontrend rebels design staat haaks op de eerder besproken trends organisch aardewerk en beige is het nieuwe grijs. Rebellie en provocatie illustreren deze trend waar felle kleuren schreeuwen om aandacht. We zien ontwerpen die stof doen opwaaien en grafische patronen. Contrast in kleuren, stofferingen en prints speelt een prominente rol. Provocerende teksten, uitgesproken fotografie en bijzondere kunstobjecten ondersteunen deze trend. De kans is groot dat de producten uit deze trend tot interessante gesprekken leiden.  

Trendkleuren die bij deze woontrend passen

Aan kleur geen gebrek in deze trend. Dit is het moment om je uit te leven met uiteenlopende tinten om tot een in het oog springend plaatje te komen. Niets is te gek en alles kan zullen we maar zeggen: kies voor kleuren die een sterk contrast met elkaar aangaan. Een kleur valt in het bijzonder op en dat is oranje. Van neon tot vintage oranje: deze kleur lift alles op in je interieur. Het is de kleur van creativiteit, humor en optimisme. Deze kleur biedt veel moois voor jouw (t)huis.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrends voor 2021? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.