Woontrend: Webbing

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Webbing duikt meer en meer op in de interieurwereld. Webbing is de naam voor een speciale vlechttechniek waarvoor de materiaalsoort rotan wordt gebruikt. Door deze vlechttechniek toe te passen, ontstaan kleine gaatjes en dat wordt ook wel cannage of gaatjesmat genoemd. Het bijzondere aan webbing is dat het door de vlechttechniek erg robuust en sterk wordt. Deze vlechttechniek heeft ook ecologische voordelen, want het draagt de kwaliteit en de kracht van de natuur in zich en planten groeien snel weer aan. Naast dat webbing een duurzaam karakter heeft, is het ook een heel sfeervol materiaal. Dit trendy materiaal past in klassieke, Scandinavische, industriële en moderne inrichtingen waardoor deze trend voor ieder wat wils heeft.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Deze woontrend kreeg vooral veel bekendheid door de wereldberoemde stoelen van het Duitse merk Thonet die inmiddels als echte klassiekers door het leven gaan. Webbing heeft van nature een sobere en ingetogen uitstraling. Het natuurlijke materiaal straalt ook veel rust en warmte uit. Met een zwarte omlijsting krijgt het juist een wat stoerdere look. De gaatjes in de vlechttechniek webbing geven de designproducten een luchtig karakter. Altijd al een webbing kast of juist een stoel willen kopen voor in je interieur? We tonen een selectie uiteenlopende producten die helemaal in deze trend thuishoren en vast en zeker kunnen voldoen aan je woonwensen. Op deze manier haal jij ook de woontrend Webbing in huis.

Kleurentrends in de stijl van Webbing

Of je nu kiest voor een stoel, een kast of een dressoir van webbing, het is in elk geval zeker dat dit natuurlijke materiaal waanzinnig mooi uitkomt als je daarbij de matte krijtverf van Farrow & Ball gebruikt. Met een denim blue tint ontstaat een meer frisse en Scandinavische sfeer in huis. Een warme grijstint is ideaal voor iedereen die van klassieke interieurs houdt. Om een industriële uitstraling in huis te halen, kun je webbing combineren met de verfkleur Ammonite van Farrow & Ball in combinatie met zwarte details. Zo heb je helemaal zelf in de wand welke sfeer je in huis haalt en kunnen we wel zeggen dat je met webbing echt alle kanten op kunt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Webbing? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.