Woontrend: Wabi Sabi

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Wabi Sabi typeert zich door de schoonheid van imperfectie, asymmetrische patronen en niet onbelangrijk: een voorliefde voor de natuur. Deze drie elementen vormen de basis voor Wabi Sabi design. Je benadrukt deze kenmerken door te werken met verweerde structuren, organische vormen en uiteenlopende bruin- en grijstinten. Breng je graag contrast aan? Kies dan voor het materiaal koper en de kleur okergeel waardoor een contrasterend geheel ontstaat waarin we een mix van licht en donker zien in combinatie met natuurlijke materialen.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop de Wabi Sabi woonstijl

Wabi Sabi design is een Japanse filosofie die letterlijk staat voor 'the art of imperfection'. We zien deze Japanse levensfilosofie terug in meubilair, verlichting en accessoires waardoor je je woning compleet in deze stijl kunt gieten. Het draait om minimalistische ontwerpen waarin de spanning in eenvoud te zien is. Door het omarmen van imperfecties speelt vakmanschap en in het bijzonder handwerk een belangrijke rol. Zo is geen enkel product exact hetzelfde en laten deze bijzondere producten de mooiste unieke details zien. Het interieur met een Wabi Sabi woonstijl straalt een ingetogen sfeer uit waar deze producten opvallen door hun eenvoud.

Kleurentrends in de stijl van Wabi Sabi

In deze trend zien we veel vergrijsde en warme aardetinten in combinatie met een verscheidenheid aan rauwe en natuurlijke materialen. Het contrast tussen licht en donker is een kenmerkende eigenschap voor deze trend. En door te spelen met licht en donker creëer je een inspirerend spanningsveld wat een ruimte diepte geeft. Deze kleuren hebben een natuurlijke en toegankelijke uitstraling. Je kunt de sfeer wat speelser maken door deze trend te combineren met de woonstijl bohemian en te kiezen voor een in het oog springende kleur als okergeel.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Wabi Sabi? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.