Woontrend: Japandi interieur

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

Om de woontrend Japandi kunnen we momenteel echt niet meer heen en dat is maar goed ook. In een Japandi interieur komt het beste van twee werelden samen: de Japanse eenvoud en het Scandinavische minimalisme. Een mix van Japan en Scandinavië brengt ons bij de naam Japandi. Dat verklaart ook direct de naam van deze ingetogen Japandi stijl met mooie contrasten waar het kleurenpalet het grote verschil vormt.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop de Japandi stijl

Dompel je je interieur graag onder in de woontrend Japandi? Dat kan heel goed en we vertellen je hoe je dat doet en welke producten daarbij passen. Om je huis in een handomdraai in te richten in deze stijl, kun je denken aan een combinatie van organische vormen, neutrale tinten en zachte stoffen. Daarbij zijn minimalistische, slimme opbergers, papieren lampen en grafische kunst onmisbaar in een Japandi interieur. We geven je een dosis Japandi stijl inspiratie waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kleurentrends in je Japandi interieur

Het verschil bij een Japans of Scandinavisch interieur zit hem in kleurgebruik. Een Japans kleurenpalet typeert zich door donkere, klassieke, aardse tinten die hun oorsprong in de natuur vinden terwijl de kleuren in een Scandinavisch huis licht en neutraal zijn. Ideaal om een contrast te creëren met licht en donker zonder dat het druk oogt. Mixen en matchen maar.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Japandi? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.