Woontrend: Cocoon

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
In de woontrend Cocoon speelt de behoefte aan een veilige plek waar we ons terugtrekken en ontsnappen aan deze roerige tijd de hoofdrol. Om volop te kunnen cocoonen, trekken we een wollen trui en dikke huissokken aan en pakken we er een warme kop koffie of thee bij. Het interieur krijgt een nostalgisch karakter door natuurlijke materialen, warm licht en organische vormen te gebruiken. De zachte kleuren taupe, beige en nude sluiten naadloos aan op de typerende eigenschappen van deze woontrend. Kies voor droogbloemen en omarm de imperfecties van een product. Zo krijgt elke woonruimte een verrassende twist.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Berg je telefoon op in een afgesloten box, zet de deurbel uit en steek de openhaard aan. Deze drie handelingen horen helemaal thuis in de trend Cocoon. Voeg schemerlicht toe, werk met afgeronde vormen en mix nude tinten. Een veilig thuisgevoel ligt zo binnen handbereik. Om het plaatje compleet te maken, kies je bijvoorbeeld voor een plofbank en een royaal plaid. Alles voor een plek waar je je ongestoord kunt opladen. Met de onderstaande producten versterk je het gevoel van een veilig thuis en haal je deze woontrend in huis.

Kleurentrends in de stijl van Cocoon

De nude kleuren voeren de boventoon in de trend Cocoon. Door er een speels effect aan te geven, combineer je dit perfect met taupe en beige. Alle kleuren ogen rustgevend waardoor je gerust meerdere wanden in huis kunt onderdompelen in deze tinten zonder dat het heel druk wordt. We hebben een selectie kleuren van Farrow & Ball uitgezocht die ervoor zorgen dat je er het hele jaar door warmpjes bij zit.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Cocoon? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.