Vitra wintertrends 2021

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Vier huizen waar de meubels, lampen en accessoires van Vitra de boventoon voeren en design in het algemeen veel liefde krijgt. Elk huis weerspiegelt de persoonlijkheid van de personen die daar wonen. Van een overvloed aan groen in huis tot werken en wonen in één ruimte. In dit artikel lees je alles over de laatste wintertrends voor 2020/2021, ontdek je hoe de producten van Vitra bij jou thuis een plekje kunnen krijgen en doe je inspiratie op voor je eigen interieur.

inspiratiefoto met

Overvloed aan groen in huis

Dit huis in Berlijn typeert zich door een overvloed aan groen. Van tropische planten tot kleurrijke vetplanten: alles kan en niets is te gek. Veel groen in huis komt je humeur ten goede, zorgt voor een beter concentratieniveau, zuivert de lucht en verbetert het welzijn. Dit brengt de bewoonster samen met duurzaamheid. Ze omschrijft het ook wel als een 'minimalistisch oerwoud' waar aan de ene kant de kunst van groen naar voren komt en anderzijds de producten van Vitra die gerust een leven lang meegaan.

inspiratiefoto met

Iconische designklassiekers waar je jaren plezier van hebt

In dit herenhuis in de Duitse stad München spelen de iconische designklassiekers van Vitra en in het bijzonder ontwerpersduo Eames een belangrijke rol. De verschillende designproducten komen mooi samen in de kleurrijke, wilde en eclectische woonstijl die in dit huis centraal staat. Deze producten gaan tientallen jaren mee en worden van generatie op generatie doorgegeven. Dat is ook de intentie van deze bewoners: de gedachte dat ze waardevolle bezittingen als de Eames Lounge Chair fauteuil doorgeven aan een van hun dochters doet ze goed.

 

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Een mix van hout en metaal als basis

De combinatie van hout en metaal vormt de rode draad in dit huis. Kleuraccenten spelen een belangrijke rol waarbij de keuze is gevallen op drie tot vier kleuren om de rust in dit interieur te bewaren. De bewoner van dit Parijse huis hecht veel waarde aan het creëren van contrasten en daar valt de in het oog springende materiaalmix van hout en metaal ook onder. Dit refereert hij ook aan de architectonische benadering en ontwerpstijl van zijn favoriete ontwerper Jean Prouvé die materialen als hout en metaal combineert om tot prachtige contrasten te komen.

 

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Wonen en werken in één ruimte

Thuiswerken zien we steeds meer als het nieuwe normaal. We zien een studio in Berlijn die tegelijkertijd als woonhuis dient. De eigenaresse hecht veel aan het gevoel van welbehagen wat in eerste instantie draait om verandering. De ruimtes moeten op meerdere manieren kunnen worden gebruikt en meubels moeten kunnen verdwijnen en tegelijkertijd tevoorschijn kunnen komen. Multifunctionaliteit staat hoog in het vaandel. Ze maakt de ruimte(s) levendig door bijvoorbeeld verschillende stoelen om een tafel te zetten. Zo oogt de ruimte allesbehalve saai en is het een studio waar je optimaal kunt thuiswerken en wonen.

 

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de wintertrends van Vitra? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.