Kinderkamertrend: Tropisch

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De kinderkamertrend Tropisch kenmerkt zich met name door opvallende prints van onder meer dieren, fruit en planten. Deze herkenbare elementen zien we terug in de vorm en de opdruk van een product. We zien hierin een combinatie van zowel fleurige kleuren waar de voorkeur van kinderen vaak naar uitgaat als natuurlijke tinten voor de basis in een kinderkamer. Om de kinderkamer onder te dompelen in deze trend, laten we zien met welke producten je dat kunt doen en hoe deze perfect in zo'n ruimte tot hun recht komen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze kinderkamertrend

Ieder kind houdt van dieren, fruit en speelse prints. Deze elementen wekken herkenning op en prikkelen de fantasie van een kind. De producten in de tropische kinderkamertrend kenmerken zich door vrolijke kleuren en levendige details. Zo heb je alle ingrediënten binnen handbereik om de dag van je kind elke dag vrolijk en opgewekt te laten beginnen. Om het niet al te druk te maken in deze ruimte, lenen tijdloze kindermeubels als basis zich hier perfect voor.

Wandtrends in de tropische stijl

Kinderen raken niet snel uitgekeken op vrolijke prints. Door een of meerdere wand(en) in de kinderkamer te behangen met leuk behang, is het elke dag één groot feest. Door op deze tropische basis verder te borduren, kun je met muurverf in een tint uit het behang harmonie creëren. Maar welke kleuren benadrukken deze tropische kinderkamertrend? De kleuren okergeel, vergrijsd groen en roze geven een ruimte in een handomdraai een exotisch tintje.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de tropische kinderkamertrend? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.