Naar boven
Sorteren op

109-144 van 4182 producten

Optimale binnenverlichting in je woning

Binnenverlichting is een veelomvattend begrip. Het gaat om alle ruimtes in huis die vanzelfsprekend vragen om designlampen met elk een verschillend lichttype. De woonkamer is vaak de grootste ruimte in huis waar je vooral goede basisverlichting nodig hebt om het geheel optimaal te verlichten. Dit bereik je bijvoorbeeld met plafondlampen of hanglampen. Met wandlampen, tafellampen en voerlampen kun je het extra gezellig in huis maken en sfeer creëren. Zo gelden er voor elke ruimte andere eisen voor de geschikte lamp. In de eetkamer is sfeer belangrijk terwijl een functionele bureaulamp de werkkamer perfect kan verlichten. Het is daarom essentieel dat voordat je een lamp koopt je de functie van de ruimte en dus de lamp voor ogen hebt. Lampen voor de badkamer hebben een andere vereiste. Ze moeten bestand zijn tegen vocht en een minimale IP-waarde van 44 hebben. Deze IP-waarde laat zien dat een designlamp geschikt is voor in de badkamer rondom de douche en wastafel.

Binnenverlichting vs. verschillende lichteffecten

Niet elke lamp zorgt voor hetzelfde lichteffect. Er is een belangrijk onderscheid tussen direct en indirect licht. Direct licht komt gebundeld uit de onderkant van een lampenkap. Zo sta je direct in contact met de lichtval en ontstaat relatief fel licht dat zeer geschikt is voor functionele doeleinden. Indirect licht is daarentegen meer bedoeld als algemene sfeerverlichting in een ruimte. De lichtbundel bereikt je via bijvoorbeeld de muur of het plafond en verlicht de ruimte op een zachte en bescheiden manier. Een diffuse lichtval ontstaat als de lampenkap helemaal dicht is en het licht er door het ontwerp van de lampenkap gedoseerd doorheen komt. Opaal glas wordt tegenwoordig veel gebruikt bij binnenverlichting wat zorgt voor een diffuse verspreiding van het licht.

Lampen van gerenommeerde designmerken

Het assortiment binnenverlichting typeert zich door een variatie aan merken die zeer bekend zijn in de wereld van design. Artemide, Flos en Foscarini zijn daar typerende voorbeelden van. Dit zijn Italiaanse merken die al tientallen jaren terug zijn opgericht, lampen produceren met een niet alledaags ontwerp en al verschillende designklassiekers op de markt hebben gebracht. De lampen van Nederlandse bodem hebben vaak een modern design met een humoristisch karakter. Moooi is daar een perfect voorbeeld van. Deze lampen gaan eigenlijk als ware kunstobjecten door het leven en het team achter dit merk kent bekende ontwerpers als Richard Hutten, Marcel Wanders en Maarten Baas. En de Octo lampen van Secto Design en de PH lampencollectie van Louis Poulsen zijn enorm geliefd in zowel Scandinavië als daarbuiten en maken de collectie erg divers.

Binnenverlichting bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle binnenverlichting van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een lamp van een specifiek merk en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Binnenverlichting
Filters
Merken
Fitting
Kleur
Ontwerper
Meer tonen
Bediening
Dimbaar
Woonstijl
Productsoort
Materiaal
Prijs
Kleurtemperatuur
Snoerlengte
Hoogte verstelbaar
Lichtrichting
Wattage
Lichtbron meegeleverd