Røros Tweed plaids

Niets zo lekker dan een deken voor op de bank. Gelukkig kun je er in het plaids assortiment van Røros Tweed er een hele hoop vinden. In deze collectie vind je een wollen plaid voor op de bank, voor op bed of voor in jouw favoriete stoel waardoor je lekker weg kunt kruipen en van comfort en warmte kunt genieten. De plaids van het Noorse Røros Tweed zijn gemaakt van Noors, zuiver schapenwol en zijn veelal ontworpen door Noorse, toonaangevende designers en textielkunstenaars. De plaids van Røros Tweed onderscheiden zich door hun warme karakter en tijdloze kleuren en patronen. Dit zorgt ervoor dat je de plaids uit deze collectie in ieder interieur kunt verwerken en voor ieder seizoen kunt gebruiken.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-13 van 13 producten Sorteren op 1-13 van 13 producten Terug naar boven

over Røros Tweed

Røros Tweed is een authentiek designlabel dat in 1940 in het gelijknamige, Noorse stadje Røros is opgericht. De stad is van oorsprong een mijnstad waar in de 17e eeuw koper werd ontdekt en werd gewonnen. Maar ondanks dat koper erg waardevol is, profiteerde de lokale bevolking er niet van. Dit veranderde toen in 1789 Peder Hiort overleed: een kinderloze mijndirecteur die zijn hele fortuin aan een goed doel schonk. Dit goede doel richtte zich op het onderwijs in de textielindustrie en zorgde ervoor dat de stichting kon investeren en kon floreren. De stichting investeerde in educatie, materiaal en later dus in een winkel waar het handgemaakte textiel verkocht kon worden. Deze winkel staat tot op de dag van vandaag bekend als Røros Tweed.

Woondekens, plaids en dekens

De plaids collectie van Røros Tweed is niet alleen uitgebreid maar ook alomvattend. Zo vind je er plaids van verschillende soorten formaten, in verschillende patronen en kleuren. Toch zijn ze stuk voor stuk tijdloos en daarmee een echte aanwinst voor in het interieur. Zo vind je er plaids met een klassiek stippenpatroon zoals de Pastille plaid maar ook plaids met traditionele, Scandinavische patronen zoals bij de Fri plaid. De plaids zijn vaak ook verkrijgbaar als kussen waardoor je passende combinaties kunt maken en eindeloos kunt combineren. Ook zijn er baby plaids te vinden. Een deken zoals de Orion Baby plaid is bijvoorbeeld echt een fijn baby dekentje.

Røros Tweed plaids bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Røros Tweed. Dat betekent dat wij alle plaids van Røros Tweed kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Røros Tweed en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Røros Tweed. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.