Naar boven

Petite Friture Cast

De Petite Friture Cast collectie draait om tegengestelde materialen en geometrische vormen. Dit is terug te zien in de Petite Friture Cast tafellamp met schakelaar. Deze tafellamp is net een glazen bol. Aan de onderkant wordt deze glazen bol ondersteund door een halfronde betonnen bol. Hierdoor krijgt de lamp een zowel sterke als zachte uitstraling. Pas op dat je de lamp niet jouw toekomst laat bepalen. Naast de tafellamp heeft deze collectie ook een hanglamp. Hierbij is de combinatie van beton en borosilicaatglas ook toegepast, alleen hangt deze lamp. Het lijkt net of de lamp een hoedje van beton op heeft. De Cast collectie is de eerste samenwerking tussen Petite Friture en studio vit, een duo van Zweedse ontwerpers. Beiden zijn gefascineerd door bijzondere materialen en verlichting. Ga je voor de tafellamp of de hanglamp van de Cast serie? 

De namen achter Petite Friture

Petite Friture is een jong Frans designlabel dat in 2009 het licht zag. Het merk werd opgericht door Amélie du Passage. Haar doel? Luister eens echt naar verschillende designers. Het was haar namelijk opgevallen dat de consument wel degelijk interesse had in design, alleen de schakel tussen de klant en de producent miste nog. Met de oprichting van Petite Friture is Amélie du Passage in dat gat gesprongen. De ontwerpen van Petite Friture moeten dan ook voldoen aan de verwachtingen van de klant en naast mooi vooral ook functioneel zijn. Het bijzondere aan de producten van Petite Friture is dat zij elk een uniek verhaal vertellen. Dit is mede dankzij de eigenheid van de meer dan dertig ontwerpers die inmiddels verbonden zijn aan dit merk. Door de ontwerpen te baseren op de ervaringen van de designers zelf, heeft Petite Friture een eigenzinnige en originele collectie samengesteld.

Petite Friture Cast: hard en zacht tegelijkertijd   

De uitstraling van de lampen uit de Cast collectie zijn hard en zacht tegelijkertijd. Dit komt door het materiaal waarmee wordt gespeeld in deze serie. Borosilicaatglas en beton zijn de materialen voor deze bijzondere lampencollectie. De Petite Friture Cast tafellamp met dimmer is hier een goed voorbeeld van. De glazen lichtbol wordt ondersteund door een halfronde betonnen bol. Hij heeft een hoogte van 27 centimeter en een diameter van 16 centimeter. Perfect om te stralen op jouw nachtkastje of in de woonkamer. Deze variant heeft een dimmer. Ben je al helemaal weg van het design van de Cast tafellamp? Bekijk dan ook de prachtige Petite Friture Cast hanglamp. Welke lamp mag in jouw interieur stralen?   

Petite Friture Cast bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Petite Friture. Dat betekent dat wij elke Petite Friture Cast lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Cast serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.