Naar boven

Waar een ‘klein’ merk groot in kan zijn

Petite Friture is een jong Frans design label dat in 2009 werd opgericht door Amélie du Passage. Haar doel? Luister eens echt naar verschillende designers. Het was haar namelijk opgevallen dat de consument wel degelijk interesse had in design, alleen de schakel tussen de klant en de producent miste nog. Met de oprichting van Petite Friture is Amélie du Passage in dat gat gesprongen. De ontwerpen van Petite Friture moeten dan ook voldoen aan de verwachtingen van de klant en naast mooi vooral ook functioneel zijn. Het bijzondere aan de producten van Petite Friture is dat zij elk een uniek verhaal vertellen. Dit is mede dankzij de eigenheid van de meer dan dertig ontwerpers die inmiddels verbonden zijn aan dit merk. Door de ontwerpen te baseren op de ervaringen van de designers zelf, heeft Petite Friture een eigenzinnige en originele collectie samengesteld. De Petite Friture Vertigo serie is hier een lichtend voorbeeld van.

Verbaas je over Petite Friture Vertigo

De Petite Friture Vertigo serie is een typisch voorbeeld van design waar je letterlijk niet om heen kunt. De prachtige lampen uit deze collectie zijn zo licht als een veertje en lijken daardoor te dansen op iedere luchtstroom die voorbij komt. De Petite Friture Vertigo hanglampen lenen zich perfect om intimiteit in de kamer te creëren: het ontwerpt zweeft als een ‘dakje’ boven je hoofd. Zo tover je een grote eetkamer om tot een romantisch diner-voor-twee met de Petite Friture Vertigo hanglamp 200 cm. Deze prachtige lamp van fiberglas weegt, ondanks zijn diameter van maar liefst twee meter, slechts 500 gram!

Spelen met licht

Het bijzondere lijnenspel dat kenmerkend is voor de Petite Friture Vertigo lampen, is niet alleen fantastisch om naar te kijken. De gewelfde vorm zorgt namelijk ook voor een interessante schaduwwerking op het plafond en de wand. Zo creëer je met een Petite Friture Vertigo hanglamp een magische sfeer in de kamer. Bovendien zijn de hanglampen uit de Petite Friture Vertigo collectie verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: groen, koper, wit en zwart. Er is er dus altijd één die bij jouw interieur past!

Petite Friture Vertigo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Petite Friture. Dat betekent dat wij elke Petite Friture Vertigo hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Petite Friture Vertigo serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Petite Friture Vertigo serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast verlichting uit de Petite Friture Vertigo collectie heeft Flinders ook prachtige verlichting van Tom Dixon, Moooi en Artemide.

Flinders klanten beoordelen de producten van Petite Friture Vertigo gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.