Verner Panton

Verner Panton (1926-1998) is een Deense meubelontwerper die wereldwijd als een van de belangrijkste designiconen beschouwd wordt.  Panton ontwierp prachtige zitmeubels en lampen voor onder andere &Tradition en Vitra. 

Achtergrond van Verner Panton

Verner Panton studeerde architectuur aan de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen. Na zijn afstuderen ging hij in de leer bij de Deense ontwerper Arne Jacobsen. Vervolgens richtte hij zijn eigen architectuur- en ontwerpbedrijf op. Ook ontwierp hij textiel, zoals kussens. Kenmerkend voor het werk van Verner Panton zijn de extravagante geometrische vormen die hij creëert en zijn gebruik van kunststof en sterke, felle kleuren.

De Vitra Panton stoel van Verner Panton

Het meest bekende product van Verner Panton is zijn Panton stoel, die hij in 1960 ontwierp voor Vitra. Bijzonder aan de Panton stoel is dat hij geheel uit één stuk bestaat. Dat was daarvoor nog nooit vertoond bij een stoel van kunststof. Bovendien was de bijzondere S-vorm spraakmakend. Ondanks dat de Panton stoel geen achterpoten heeft, zit hij toch comfortabel. Dit is te danken aan het flexibele materiaal van de constructie. De Vitra Panton stoel is een echte designklassieker die opgenomen is in talloze museale collecties en belangwekkende publicaties. Hij staat symbool voor de tijdsgeest van de jaren ’60, en is tegelijkertijd ook nu nog erg populair. De Panton stoel wordt nog steeds uitgegeven door Vitra.

Overig werk van Verner Panton

Ook voor &Tradition heeft Verner Panton veel betekent. Enkele bekende ontwerpen van Panton zijn de &Tradition Topan hanglamp, de &Tradition FlowerPot hanglamp en de &Tradition FlowerPot buitenlamp. Stuk voor stuk lampen met bijzondere vormen en kleuren.

Sorteren op

1-29 van 29 producten

Flinders klanten beoordelen de producten van Verner Panton gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 2 beoordelingen.

Naar boven