Sylvain Willenz

De Vlaamse Sylvain Willenz maakt sinds 2004 onder andere meubels en verlichting voor internationale klanten. Hij heeft over de hele wereld gewoond en gewerkt en op al die plekken heeft hij uiteraard ook inspiratie opgedaan. Met zijn eigen designstudio in Brussel wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke Belgische creatievelingen. Sylvain Willenz werd ook niet voor niets uitgeroepen tot de Belgische ontwerper van het jaar.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-21 van 21 producten Sorteren op 1-21 van 21 producten Terug naar boven

Stijl van Sylvain Willenz

Sylvain Willenz werd in 1978 geboren in Brussel en heeft daarna in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk gewoond. Hij studeerde MA Design Product aan het Royal College of Art in Londen en studeerde in 2003 af. Een jaar later opende hij zijn eigen designstudio. Sylvain Willenz staat vooral bekend om zijn sterke en eenvoudige, grafische esthetiek. Hij is gefascineerd door productie en besteedt veel aandacht aan detail. In de loop der jaren heeft Sylvain een unieke stijl van ligne claire ontwikkeld. Op deze manier brengt hij zijn eenvoudige, elegante en grafische ontwerpen die zo herkenbaar en uniek zijn tot leven.

Eigen studio van Sylvain Willenz

Ruim vijftien jaar geleden richtte Sylvain Willenz na zijn studie zijn eigen designstudio op. Inmiddels is deze studio uitgegroeid tot een solide begrip dat perfect inspeelt op de behoeften van zijn klanten. Dit doet hij door een eenvoudige, rechtlijnige en relevante ontwerpbenadering te bieden die ernaar streeft om altijd creatieve en commercieel succesvolle oplossingen te bieden. Sylvain Willenz leidt een klein team in Brussel en ontwikkelt krachtige producten met zowel tijdloze als massale aantrekkingskracht. De ontwerpers van de studio besteden bijzonder veel aandacht aan functie en esthetiek door subtiele en onderscheidende beslissingen.

Sylvain Willenz en zijn producten

Sylvain Willens ontwerpt naast textiel en prints ook meubels en verlichting. Zo ontwerpt hij onder andere voor merken zoals HAY en FÉST. Voor het Scandinavische merk HAY heeft hij met name salontafels en bijzettafels ontworpen. Een goed voorbeeld hiervan is de Rebar Marble collectie. Deze tafels laten een combinatie van staal en marmer zien. Het tafelblad is gemaakt van marmer wat ook zorgt voor een luxe uitstraling. Het stalen frame heeft een ruw patroon. Deze combinatie zorgt voor de perfecte balans tussen stoer, chic en elegant.

Sylvain Willenz bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Sylvain Willenz. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Sylvain Willenz en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.