Simon Legald

Ontwerper Simon Legald vond het op jonge leeftijd al leuk om te bouwen en (driedimensionaal) te tekenen. Hij besloot op latere leeftijd in dat vakgebied te gaan studeren. De Deense ontwerper Simon Legald studeerde in de zomer van 2012 af aan The Royal Academy of Fine Arts. Hij opereert elke dag weer vanuit designstad Kopenhagen en focust zich op zowel kleinere als grotere producten. Hij ontwerpt en maakt meubels en verlichting voor onder meer de wereldbekende merknaam Normann Copenhagen. Door eenvoud en functionaliteit toe te passen, speelt hij logischerwijs in op de kenmerken van Scandinavisch design. En hoe kan het ook anders als Deense ontwerper die werkt in Kopenhagen en al enorm veel ontwerpen op de markt heeft gebracht voor Normann Copenhagen.

Sorteren op

1-100 van 204 producten

Ontwerpstijl van Simon Legald

Simon Legald heeft bij elk van zijn ontwerpen één belangrijk doel voor ogen: de consument moet het product begrijpen waardoor er geen uitleg nodig is in bijvoorbeeld het gebruik ervan. Dat betekent indirect dat elk ontwerp uit zichzelf wordt gekocht en gebruikt. In al zijn ontwerpen staan dezelfde belangrijke eigenschappen centraal: functionaliteit en eenvoud. Dat laat niet alleen zien dat de producten inspelen op de functionele behoeften, maar ook dat extra details achterwege worden gelaten. Zo blijft de noodzaak van een product duidelijk zichtbaar en verdwijnt deze niet door te veel poespas erin te verwerken.

Simon Legald bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Simon Legald. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Simon Legald en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Simon Legald gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 5 beoordelingen.

Naar boven