Naar boven

Het leven van Le Corbusier

Le Corbusier groeide op als de zoon van een emailleur van horlogekasten en een amateurpianiste. Hij groeide op in een Zwitsers dorpje en ging daar vanaf zijn veertiende levensjaar naar de School voor Decoratieve Kunsten om lessen in graveren te volgen. Op negentienjarige leeftijd bouwde hij met René Chappalaz Villa Fallet in zijn geboorteplaats. Dit was de eerste in de reeks van zes. Hij wisselde bouwactiviteiten af met langdurige studiereizen waar hij ook wel werkte voor diverse architecten en ontwerpers. In 1909 trok hij naar Parijs en werkte daar ruim een jaar voor het ingenieursbureau van August Perret die een specialist was in gewapend beton. Le Corbusier was ervan overtuigd geraakt dat dit het materiaal van de toekomst zou worden. Hij heeft jaren als architect, stedenbouwkundige, tekenaar en ontwerper gewerkt.

Ontwerpen van Le Corbusier

Dat Le Corbusier zich met veel dingen bezighield, is wel duidelijk. Zo ging hij ook aan de slag als ontwerper voor het Italiaanse designlabel Nemo. De oprichters van het merk wilden innovatie combineren met traditioneel Italiaans design. Le Corbusier deed dit voor verlichting. Hij werkte graag met natuurlijke materialen, rationele structuren en standaardisering. De ontwerpen die Le Corbusier voor Nemo heeft gemaakt, hebben allemaal een bijzonder uiterlijk. Neem bijvoorbeeld de Borne béton grande vloerlamp LED. Deze lamp is gemaakt van het natuurlijke materiaal beton waar hij zo in geloofde. De lamp heeft een stoere en krachtige uitstraling door het materiaalgebruik en formaat. Ideaal voor op de oprit of op het terras. Een andere bijzondere collectie is de Lampe de Marseille.

Le Corbusier bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Le Corbusier. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Le Corbusier en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

 

Flinders klanten beoordelen de producten van Le Corbusier gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 5 beoordelingen.