hero image

Le Corbusier

De echte naam van Le Corbusier is Charles-Édouard Jeanneret-Gris. Hij is geboren in 1887 en was een bekend Zwitserse-Franse architect en stedenbouwkundige. Zijn betekenis voor en invloed op het nieuwe bouwen en de internationale stijl waren zo groot dat hij soms de architect van de twintigste eeuw werd genoemd. Zijn werken werden veelal geprezen, maar hij kreeg ook veel kritiek. Critici zagen hem als de verantwoordelijke voor de dood van de architectuur en vonden zijn moderne stijl zielloos. Naast architect en stedenbouwkundige was Le Corbusier ook ontwerper. Hij ontwierp vooral verlichting en deze ontwerpen werden ook erg gewaardeerd.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Het leven van Le Corbusier

Le Corbusier groeide op als de zoon van een emailleur van horlogekasten en een amateurpianiste. Hij groeide op in een Zwitsers dorpje en ging daar vanaf zijn veertiende levensjaar naar de School voor Decoratieve Kunsten om lessen in graveren te volgen. Op negentienjarige leeftijd bouwde hij met René Chappalaz Villa Fallet in zijn geboorteplaats. Dit was de eerste in de reeks van zes. Hij wisselde bouwactiviteiten af met langdurige studiereizen waar hij ook wel werkte voor diverse architecten en ontwerpers. In 1909 trok hij naar Parijs en werkte daar ruim een jaar voor het ingenieursbureau van August Perret die een specialist was in gewapend beton. Le Corbusier was ervan overtuigd geraakt dat dit het materiaal van de toekomst zou worden. Hij heeft jaren als architect, stedenbouwkundige, tekenaar en ontwerper gewerkt.

Ontwerpen van Le Corbusier

Dat Le Corbusier zich met veel dingen bezighield, is wel duidelijk. Zo ging hij ook aan de slag als ontwerper voor het Italiaanse designlabel Nemo. De oprichters van het merk wilden innovatie combineren met traditioneel Italiaans design. Le Corbusier deed dit voor verlichting. Hij werkte graag met natuurlijke materialen, rationele structuren en standaardisering. De ontwerpen die Le Corbusier voor Nemo heeft gemaakt, hebben allemaal een bijzonder uiterlijk. Neem bijvoorbeeld de Borne béton grande vloerlamp LED. Deze lamp is gemaakt van het natuurlijke materiaal beton waar hij zo in geloofde. De lamp heeft een stoere en krachtige uitstraling door het materiaalgebruik en formaat. Ideaal voor op de oprit of op het terras. Een andere bijzondere collectie is de Lampe de Marseille.

Le Corbusier bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Le Corbusier. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Le Corbusier en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.