Konstantin Grcic

Konstantin Grcic is een Duitse industriële vormgever. Hij ziet ontwerpen als iets functioneels en omschrijft zijn eigen ontwerpen als producten met een helder en logisch ontwerpproces waar eerlijk materiaalgebruik en respect voor de productiemethodes centraal staan. Konstantin Grcic ontwierp een eigen vormentaal en werd een drijvende kracht achter technische en formele vernieuwingen binnen de internationale designwereld. De merken MUJI, Flos, Magis en Planck spelen een belangrijke rol in zijn portfolio. Verschillende ontwerpen van Konstantin Grcic maken deel uit van de permanentie collectie van het MoMa in New York en het Centre Georges Pompidou in Parijs. Ook won hij veel internationale designprijzen met zijn ontwerpen.

  

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-33 van 33 producten Sorteren op 1-33 van 33 producten Terug naar boven

Konstantin Grcic Design

Konstantin Grcic volgde een opleiding tot meubelmaker aan de John Makepeace School for Craftsmen in Wood. Daarna besloot hij design te studeren aan het Royal College of Art in Londen. Na zijn studies richtte hij een eigen bureau op in München onder de naam Konstantin Grcic Design. Tegenwoordig is zijn bedrijf gevestigd in Berlijn. Het designbureau is werkzaam voor projecten in industrieel ontwerp tot het ontwerpen van tentoonstellingen en architecturale samenwerkingen. Het werk wordt gekenmerkt door onderzoek naar de geschiedenis van kunst, design en architectuur. Daarnaast heeft Konstantin Grcic een passie voor technologie en materialen. Dit is ook terug te zien in zijn ontwerpen.

Chair One x Konstantin Grcic

Een bekend ontwerp van Konstantin Grcic is de Chair One stoel. Deze stoel is in samenwerking met het designlabel Magis gemaakt. Wat zo uniek is aan deze stoel is dat het de eerste keer was dat zo’n grote gietvorm werd gebruikt voor het maken van een stoel. Deze technologie werd daarvoor alleen gebruikt voor kleinere componenten. Er was veel zwaar gereedschap voor nodig en Konstantin Grcic besloot om het oppervlak op te splitsen in dunne secties. Hierdoor kreeg de stoel een vorm van een mand of rooster. Tijdens het ontwerpen en produceren van deze stoel was het ook een van de eerste keren dat hij een 3D-cipermodel gebruikte. Het risico was daarom groot bij het ontwerpen van deze stoel. Hij deed er dus ook niet voor niets vier jaar over om de Chair One stoel te maken. Het succes was enorm waardoor de prijzen en plaatsen in musea al snel volgden.  

Konstantin Grcic bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Konstantin Grcic. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Konstantin Grcic en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.