hero image

Komplot Design

Komplot Design is opgericht door Poul Christansen en Boris Berlin. Dit ontwerpersduo maakt ontwerpen met een vrije en experimentele benadering van het ontwerpproces. Daarnaast maken ze gebruik van de nieuwste productietechnieken. Dit duo heeft een van de meest innovatieve designbedrijven uit Denemarken en slaagt erin om de Deense designtradties voort te zetten en te vernieuwen. Komplot Design heeft veel ontworpen voor Gubi, Fritz Hansen, Lightyears en HAY. Het kenmerkende is wel dat alle ontwerpen altijd persoonlijk en sterk beïnvloed zijn door de culturele achtergronden en ervaringen van de ontwerpers.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-14 van 14 producten Sorteren op 1-14 van 14 producten Terug naar boven

Het verhaal achter de oprichters van Komplot Design

Komplot Design is opgericht door twee Deense vrienden. Poul Christansen is geboren in 1947 in Kopenhagen. Hij studeerde aan de Royal Academy of Fine Arts in Kopenhagen. Tijdens zijn studie begon hij ook te werken als freelance designer wat hij sinds 1969 doet. Boris Berlin werd geboren in Leningrad in 1953 en studeerde aan de Institute of Applied Arts en Design in Leningrad in 1975. Sinds 1987 werken zij samen onder de naam Komplot Design. Volgens het duo is een goed ontwerp meer dan alleen een oplossing voor een primair, functioneel probleem. Een goed ontwerp bevat ook culturele, filosofische en esthetische elementen.

Lightyears: één van de eerste grote werken van Komplot Design

Komplot Design werkt voor verschillende designmerken waaronder Lightyears. Dit Deense merk maakt designverlichting van goede kwaliteit met een mooie afwerking. Komplot Design kreeg de kans om voor dit merk een lampencollectie te ontwerpen. Hierbij werden de ontwerpers geïnspireerd door de grootste schepper en inspiratiebron ter wereld: moeder natuur. Dit heeft geleid tot de collectie Shapes of Nature. Een ander bekend ontwerp van dit ontwerpersduo voor Lightyears is de Calabash P1 hanglamp. Deze lamp heeft de herkenbare vorm van de Kalebas pompoen. Hier is het ontwerp dan ook op geïnspireerd. De lamp heeft een organische vorm van aluminium en een laklaag van chroom wat het ontwerp erg uniek maakt.

Komplot Design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Komplot Design. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Komplot Design en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.