Jasper Morrison

Jasper Morrison is een Britse designer. Zijn eigen merk Jasper Morrison is uitgegroeid tot een groot designbureau dat gevestigd zit in Londen en Parijs.

Achtergrond Jasper Morrison

Jasper Morrison zag het levenslicht in 1959 in Londen. Hij studeerde design aan de Kingston Polytechnic Design School en het Royal College of Art. De Engelse ontwerper richtte in 1986 zijn eigen studio Office for Design op en ontwerpt voor bekende namen als Alessi, Artifort, Vitra, Flos, Sony, Magis en Moooi.

Stijl van Jasper Morrison

De ontwerpen van Jasper Morrison zijn klassiek, sober en altijd goed in verhouding. Hij gaat minimalistisch en rationeel te werk. Drukke prints en tierelantijnen zonder functie zal je in het werk van Jasper Morrison niet snel tegenkomen. Zijn werk kent een grote variëteit. Meubels, lampen, gebruiksvoorwerpen, elektra, accessoires, servies. Allemaal simpel en stijlvol. De leus ‘less is more’ is zeker van toepassing op de stijl van Jasper Morrison.

Bekend werk van Jasper Morrison

Inmiddels is Jasper Morrison zo’n grote naam dat zijn ontwerpen vrijwel allemaal uitgroeien tot bestsellers. De Place Sofa voor Vitra is een goed voorbeeld van de visie van Jasper Morrison op design. Vanwege zijn perfecte proporties en eenvoud, in combinatie met dikke kussens, is dit een heerlijke ligbank. Een ander bekend ontwerp is de Glo-Ball lamp, ontworpen voor Flos. Dankzij zijn mooie ronde vorm een echte eyecatcher in elk interieur. Bijzonder is ook dat Morrison de vormgeving van de trams in Hannover voor zijn rekening genomen heeft.

Sorteren op

1-79 van 79 producten

Flinders klanten beoordelen de producten van Jasper Morrison gemiddeld met 4 van de 5 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 12 beoordelingen.

Naar boven