Naar boven
hero image

Jasper Morrison

Jasper Morrison is een ontwerper van Britse komaf. Hij heeft een groot designbureau dat in zowel Londen als Parijs zit. Zijn naam is al jarenlang erg bekend in de designwereld en zijn ontwerpen groeien daarom ook niet voor niets uit tot ware bestsellers. Een bekend voorbeeld hiervan is de veelzijdige Glo-Ball lampenserie voor Flos: van vloerlampen tot hanglampen. In elk van deze ontwerpen komt die bekende ronde vorm weer terug. Hij is overigens niet alleen actief binnen de interieurbranche, want hij heeft ook zijn steentje mogen bijdragen in de vormgeving van de trams in Hannover. Als we kijken naar onze collectie heeft Jasper Morrison veel producten mogen ontwerpen voor Vitra, Flos, Magisen Alessi. 

Sorteren op

1-36 van 89 producten

Het verhaal achter Jasper Morrison

In 1959 zag Jasper Morrison het levenslicht in Londen. Hij studeerde Design aan de Kingston Polytechnic Design School en rondde deze opleiding af in 1982. Daarna besloot hij een master te volgen op het Londense Royal College of Art en wist hij deze met succes af te ronden in 1985. Hij weet out of the box te denken en hiermee onderscheidt hij zich van andere ontwerpers. Zo is hij niet voor niets een van de succesvolste ontwerpers als het gaat om industrieel design. Nadat hij deze opleidingen heeft afgerond, besloot hij zijn eigen ontwerpbureau op te richten. Met al zijn kennis, ervaring en creativiteit ontwerpt hij ondertussen voor de meest bekende designmerken als Artifort, Vitra, Flos, Alessi, Sony, Magis en Moooi. Een rijtje namen waar hij trots op kan zijn. 

Jasper Morrison en zijn stijl

Het valt op dat de ontwerpen van Jasper Morrison vaak klassiek, sober en altijd goed in verhouding zijn. Hij gaat op een minimalistische en rationele wijze te werk. Dat blijkt ook wel uit zijn ontwerpen, want drukke prints en tierelantijnen zonder functie zal je bij hem niet snel tegenkomen. Een ander kenmerkend aspect is wel dat zijn werk een grote variëteit aan productgroepen kent. Van meubels tot lampen en van elektra tot servies. We kunnen eigenlijk zeggen dat hij van bijna alle markten thuis is. En wel op een simplistische en stijlvolle manier. De uitdrukking ‘less is more’ past daarom ook perfect bij zijn ontwerpstijl. 

Jasper Morrison bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Jasper Morrison. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Jasper Morrison en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.    

Flinders klanten beoordelen de producten van Jasper Morrison gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 12 beoordelingen.