Naar boven

De carrière van Inga Sempé

Inga Sempé is in 1968 geboren in Parijs. In 1993 studeerde zij af aan ENSCI-Les Ateliers en ging aan de slag in de wereld van design. In 1994 ontwierp ze voor de Australische ontwerper Marc Newson en in de jaren daarna voor de Franse ontwerper Andrée Putman. In het begin van de eenentwintigste eeuw startte ze als beurshouder in de Villa Medici: Académie de France in Rome. Ook opende ze in die tijd haar eigen studio in Parijs waar ze tot op de dag van vandaag wordt bijgestaan door twee andere ontwerpers. Ze startte met samenwerkingen met veel Italiaanse bedrijven zoals Cappellini en Edra. Inmiddels werkt Inga Sempé met veel meer grote merken samen als HAY, Ligne Roset, Magis, Alessi, Luceplan en Mutina.

Lampen van Inga Sempé

Inga Sempé ontwerpt veel verschillende objecten, maar is vooral bekend geworden met haar ontwerpen voor verlichting. Veel van haar lampen hebben lampenkappen die eruitzien als waaiers en een verscheidenheid aan licht- en schaduwindrukken mogelijk maken. Een goed voorbeeld van een lamp met een waaier als lampenkap is de Matin tafellamp L voor HAY. Deze is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren waardoor de lamp in elk interieur tot zijn recht komt. Ze ontwierp totaal andere lampen voor het Italiaanse merk Luceplan. Neem bijvoorbeeld de Cappuccina vloerlamp LED. Een lamp die er eenvoudig uitziet, maar veel details heeft. Zo is de lamp gemaakt van gespoten en gegoten aluminium terwijl de diffuser van opaalglas is en de kap van textiel. Een prachtige lamp om je interieur mee in de spotlight te zetten.

Inga Sempé bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Inga Sempé. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Inga Sempé en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Inga Sempé gemiddeld met 8 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 2 beoordelingen.