George Nelson

George Nelson was een belangrijke ontwerper van het merk Vitra.

Achtergrond George Nelson

George Nelson (1908-1986) was architect en ontwerper.  Hij studeerde architectuur aan de Yale University. Net als zijn tijdgenoten Charles & Ray Eames was Nelson zeer bepalend voor de ontwikkeling van design in Amerika. 

Carrière van George Nelson

George Nelson heeft veel over design gepubliceerd voordat hij aan het ontwerpen sloeg. In zijn visie dient modern design om de wereld ‘beter te maken’. Hij beschreef zijn kijk op innovatieve en gebruiksvriendelijke meubels. Een van zijn boeken kwam de directeur van het meubelbedrijf Herman Miller onder ogen. Nelson werd uitgenodigd en aangenomen als ontwerper, ook al had hij geen ervaring als meubelmaker. De samenwerking bleek succesvol en al snel werd Nelson gepromoveerd tot hoofdontwerper van het bedrijf. Hij bleef een groot deel van zijn leven bij Herman Miller werken en zette daarnaast zijn eigen label op. Ook ontwierp George Nelson producten voor Vitra.

Bekend werk van George Nelson

Nelson liet na zijn dood een grote collectie designiconen achter. Zijn uitgangspunt dat modern design behalve mooi ook bruikbaar en toegankelijk moet zijn, leidde in de eerste helft van de twintigste eeuw tot een collectie alledaagse objecten voor in woonkamers. Revolutionair voor die tijd. Beroemd is zijn Bubblelamp. Ook ontwierp hij de Wall Clocks; klassiekers die Vitra nog steeds heruitgeeft.

Sorteren op

1-60 van 60 producten

Flinders klanten beoordelen de producten van George Nelson gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 2 beoordelingen.

Naar boven