Naar boven
Sorteren op

1-1 van 1 producten

George Nelson begon zijn carrière als schrijver

Tijdens zijn studie aan Yale werkte hij voor Pencil Points. Een architectenmagazine waarvoor hij schreef. Nadat hij in 1931 zijn bachelor in Fine Arts behaalde, bereidde hij zich voor op de ‘Paris Prize competition’. Hier won hij de Rome Prize award. Dit betekende dat hij voor een jaar lang betaald architectuur ging studeren in Rome. Tijdens deze studie heeft hij veel door Europa gereisd om bekende designers te interviewen zodat hij niet alleen kon leren over het vak, maar ook meer artikelen kon gaan schrijven voor Pencil Points. Een aantal jaar later keerde hij terug naar de Verenigde Staten om nog meer tijd te kunnen besteden aan schrijven. Later ging hij werken voor Architectual Forum waar hij voor diverse magazines over architectuur schreef.

De samenwerking tussen Herman Miller en George Nelson

Een van de boeken waarvoor George Nelson schreef, tijdens zijn baan bij Architectual Forum, was Tommorow’s House. In dit boek beschreef hij zijn kijk op innovatie en gebruiksvriendelijke meubels. Dit boek werd gelezen door de directeur van het meubelbedrijf Herman Miller. Zijn kijk op design sprak hem zo aan dat hij Nelson uitgenodigde voor een gesprek en vervolgens aannam als ontwerper, ook al had hij geen ervaring als meubelmaker. De samenwerking bleek een groot succes en al snel promoveerde Nelson tot hoofdontwerper van het bedrijf. Hij bleef een groot deel van zijn leven bij Herman Miller werken.

George Nelson Associates, Inc en zijn nalatenschap

Naast zijn baan bij Herman Miller startte hij in 1947 zijn eigen ontwerpbureau: George Nelson Associates, Inc. Hij werkte samen met de meest bekende ontwerpers, zoals Irving Harper, Ernest Famer en Don Ervin. Ze maakten samen producten die hedendaags worden beschouwd als iconen van het modernisme. In 1986 overleed George. Zijn nalatenschap wordt momenteel door het Vitra Design Museum bewaard wat hem nog steeds levend houdt.

George Nelson bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van George Nelson. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van George Nelson en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van George Nelson gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 6 beoordelingen.