hero image

Formstelle

Formstelle is een designlabel dat is opgericht door het Duitse duo Claudia Kleine en Jörg Kürschner. Dit ontwerpersduo heeft binnenhuisarchitectuur gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in München. In 2001 hebben ze in München hun eigen bureau opgericht en geopend. Ze werken aan ontwerptaken op het gebied van interieurdesign, productdesign en huisstijl. Zo ontstaan eenmalige stukken, series, interieurs en gebouwen. De samenhang tussen ruimtelijke en inhoudelijke verhoudingen speelt een essentiële rol bij het ontwerpen volgens dit ontwerpersduo. Je ziet dit ook terug in hun ontwerpen.  

Werkwijze van Formstelle

Formstelle biedt alle fasen van een ontwerpproject. Van uitgebreide analyses tot planning en vastgoedondersteuning tot acceptatie. Bij Formstelle ligt de focus op het netwerk van relaties tussen mens en ruimte. Ze creëren uitgebreide concepten en brengen bedrijfsdoelen in een authentieke, unieke en ruimtelijke dimensie. Zo hebben ze bijvoorbeeld de art direction van bedrijven geleid in hun merkstrategische ontwikkeling en richting. Het ontwerpen van de producten gaat gepaard met een uitgebreid onderzoek en experimenteren met materiaal en kleur. Als doel heeft Formstelle het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor mensen en merken die hoge eisen stellen aan conceptuele en technische designproducten.

Formstelle voor het Duitse merk Zeitraum

Formstelle werkt voor verschillende klanten waaronder Zeitraum. Dit is een Duits designmerk wat een voorliefde voor hout heeft. De ontwerpen van dit merk zijn minimalistisch en hebben een hoog comfortgehalte. Deze eigenschappen passen heel goed bij Formstelle en dat is ook een van de redenen waarom ze samenwerken. Formstelle heeft heel veel verschillende meubels voor Zeitraum ontworpen. Zo kan je met de Twist Stone salontafel 107x71 en de Friday feuteuil eiken frame, Jepard 1377 je hele zithoek afmaken. Misschien wel het bekendste ontwerp van dit duo voor Zeitraum is de Morph Bar barkruk. Ook deze is gemaakt van hout en biedt een hoge dosis comfort. Deze is verkrijgbaar in verschillende formaten waardoor er vast een bijzit die jouw bar helemaal afmaakt. 

Formstelle bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Formstelle. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Formstelle en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

 

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-23 van 23 producten Sorteren op 1-23 van 23 producten Terug naar boven