Naar boven

Achtergrond van Benno Premsela

Zowel voor als na de oorlog studeerde Benno Premsela interieurvormgeving aan de Nieuwe Kunstschool. Tijdens de oorlog was hij gedwongen zijn opleiding te onderbreken en onder te duiken. Zowel zijn ouders als zus hebben de oorlog niet overleefd. Zijn broer wel. Na zijn studie heeft hij voor diverse bedrijven gewerkt. Zo was hij chef van de etalage- en binnenhuisafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam. Onder zijn leiding kwamen spectaculaire etalages tot stand en werd er voortdurend moderne kunst tentoongesteld. Na jaren in dienst gewerkt te hebben, richtte hij zijn eigen bureau op samen met Jan Vonk. Samen werkten ze als vormgever voor zowel particuliere bedrijven als particulieren.

Ontwerpstijl van Benno Premsela

In het minimalistische werk van Benno Premsela zijn schoonheid en functionaliteit nauw verwant aan elkaar. Binnenhuisarchitectuur is een dienend vak volgens Benno Premsela zelf. Je moet mensen helpen met het oplossen van hun problemen door ze helder te formuleren. Dat hij van helder formuleren hield, is ook terug te zien in zijn ontwerpen. Neem bijvoorbeeld de lampen uit de Lotek collectie voor Hollands Licht. Stuk voor stuk transparante, no nonsens ontwerpen die uitmunten in lichte ontwerpen. Zijn doel met deze lampen was een betaalbare lamp ontwerpen die niet verblindt, maar wel genoeg licht geeft om bij te kunnen lezen. In deze situatie is de Lotek Classic vloerlamp ideaal. De stijl van Benno Premsela wordt ook wel omschreven als ‘less is more’.

Benno Premsela bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Benno Premsela. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Benno Premsela en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.

 

Flinders klanten beoordelen de producten van Benno Premsela gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 35 beoordelingen.