Northern: verlichting en meer

Northern is een Noors merk met een collectie van meubels, verlichting en accessoires. Dat is niet sinds het begin zo. Het merk droeg namelijk eerst de naam Northern Lighting. Wat inhield dat ze zich alleen met verlichting bezighielden. Aangezien ze het interieur als een flexibele creatieve ruimte zien, voelden het als een natuurlijke stap de karakteristieke stijl van het merk ook op meubels en accessoires toe te passen. Vandaar dat ze nu een diverse collectie hebben vol multifunctionele producten die dezelfde stijl en sfeer uitstralen. Wij zijn heel blij dat ze deze stap hebben genomen. Maar we zijn ook blij dat ze nog steeds prachtige lampen maken. Deze inspirerende collectie hanglampen hadden we niet willen missen.

De klassiekers van Northern: diverse hanglampen

De hanglampen van Northern komen heel modern over, en dat zijn ze ook. Dit betekent alleen niet dat alle ontwerpen spiksplinternieuw zijn. Het ontwerp van sommige lampen gaat namelijk decennia terug. Neem de Dahl hanglamp large. Deze is al in 1956 ontworpen door Birger Dahl, een pionier in de moderne Scandinavische stijl van lichtontwerp. De Dahl lamp is ook niet het enige ontwerp van zijn hand dat Northern nieuw leven ingeblazen heeft. Ook de Dokka hanglamp is een van zijn bekende ontwerpen. Beide lampen laten goed zien dat Birger Dahl een liefde had voor geometrische vormen waar hij een bepaalde zachtheid aan toevoegde. En dat is precies waarom de ontwerpen vandaag de dag nog overeind staan als een huis. Wanneer je een van deze hanglampen aanschaft, weet je zeker dat je er nog heel lang van zult genieten. 

Northern hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Northern. Dat betekent dat wij alle Northern hanglampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.