Naar boven

Lumina verlichting

Het Italiaanse bedrijf Lumina is in 1973 opgericht door Tommaso Gimini. Deze designer ontwierp een unieke halogeen tafellamp, de Daphine Tafellamp. Het werd een groot succes en deze lamp vormde vervolgens de basis van de oprichting van het Italiaanse designlabel Lumina. Sindsdien zijn er verschillende design klassiekers ontwikkeld, zoals de Lumina Galileo mini 2 hanglamp halo. Opvallend aan deze Lumina hanglamp zijn de twee kleine kristalglazen lampenkapjes, waardoor het licht op een mooie subtiele wijze de kamer verlicht. Alle design lampen worden gemaakt in de eigen Lumina fabriek in het Italiaanse Arluno. Hierdoor kan het bedrijf een volledige kwaliteitscontrole kan garanderen. Alles gebeurt hier in eigen huis: van de selectie van de grondstoffen tot het ontwerp van nieuwe producten. Waar vind je dat tegenwoordig nog?

Steel de show met een Lumina hanglamp

Dat je met een Lumina hanglamp opvalt is één ding dat zeker is. Een schitterend voorbeeld hiervan is de Lumina Matrix Otto hanglamp. Deze Lumina hanglamp heeft maar liefst acht armen die je naar hartenlust kunt bewegen en buigen totdat de lamp ontstaat die jij voor ogen hebt. Zo creëer je je eigen kunstwerk van licht! Wat betreft de lichtbronnen sta je voor de keuze tussen mat, transparant of misschien zelfs een vrolijke kleur. Deze Lumina hanglamp is verkrijgbaar in nikkel en zwart. Met zijn vier lampen is de Lumina Matrix Quattro hanglamp een wat meer minimalistische kroonluchter. Deze vier armen zweven in perfect evenwicht rond het midden. Voor een speels effect kun je de armen naar boven of beneden richten. Deze Lumina hanglamp is zeer geschikt voor boven de eettafel of bijvoorbeeld in de hal. Met de Lumina Matrix Quattro P plafondlamp aan je plafond heb je ook een kunstwerkje in huis. Deze Lumina lamp kun je tevens naar eigen smaak richten waarheen je maar wilt. Wij zijn in ieder geval fan! Jij ook?

Mooi minimalistisch

Een Lumina hanglamp kan ook opvallen door zijn strakke, simpele uitstraling. De Lumina Flip 18 hanglamp hangt scheef maar is tegelijkertijd toch in balans. Knap staaltje werk van Lumina! Doordat je de telescopische stang in lengte kunt verstellen schuif je de lichtbron precies op de hoogte die jij prettig vindt. Naast dat deze Lumina hanglamp opvallend is, is het ook een enorm praktisch ontwerp. Handig voor in de eetkamer, de slaapkamer of de werkplek. Deze Lumina hanglamp is er ook in een ander formaat, namelijk de Lumina Flip 22 hanglamp. De lampen zijn te verkrijgen in aluminium, nikkel, wit en methacrylaat.

Lumina hanglamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Lumina. Dat betekent dat wij elke Lumina hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Lumina hanglamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Lumina hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Lumina heeft prachtige verlichting in de series Flo, Galileo, Daphine en Matrix.