Banne Oval

Met de Oval tafels van Banne maak je jouw eetkamer, woonkamer of zelfs studeerkamer helemaal compleet. De collectie is ontworpen door de gerenommeerde designer Peter van de Water die bekend staat om zijn gedetailleerde en sculpturale designs. Het simplistische ontwerp weerspiegelt zijn innerlijke streven naar duurzaamheid en dat beschouwt Peter als de grootste uitdaging en verplichting voor de meubelindustrie. Deze tafels worden gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen en hebben een ingenieuze constructie. Hij ziet ook in dat het tafelblad ondanks zijn toplaag van linoleum onvermijdelijk zal verslijten wanneer deze dagelijks wordt gebruikt. Daarom zijn de poten van de Oval eettafel Ø100 van Banne makkelijk afneembaar en kunnen ze aan nieuw hout worden bevestigd of in nieuwe vormen worden verwerkt. Dat betekent een collectie voor generatielang gebruik. Welke tafel kies jij uit?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

Over Banne

Het Nederlandse merk Banne is opgericht door Arjen Lubbes in 2020 en richt zich volledig op verduurzaming. Het visionaire merk is onderdeel van het bekende Nederlandse label Zuiver en combineert hedendaagse designstijlen met hoogwaardige kwaliteit materialen en verantwoorde productieprocessen. Zo worden de producten van Banne bijvoorbeeld bijna allemaal geproduceerd in Europa en is het hout vrijwel altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Banne zet hiermee een grote stap richting transparantie en vermindering van haar impact op het milieu. Dit merk werkt regelmatig samen met bekende ontwerpers van Nederlandse bodem zoals Lex Pott, Peter van de Water en Bas Vellekoop. Omdat deze ontwerpers allen een andere kijk hebben op design, zijn de collecties van Banne verschillend en veelzijdig. En daarmee weet Banne zeker dat ze elke designliefhebber blij kunnen maken! 

Over Peter van de Water en de Oval tafels

Peter van de Water is een designer van Hollandse bodem. Peter studeerde Architectuur & Ruimtelijk Ontwerp aan de kunstacademie St. Joost in Breda waar hij in 1994 afstudeerde. In 2000 startte hij zijn eigen ontwerpbureau voor interieurontwerp en meubelontwerp. De ontwerpen van Peter van de Water zijn gebaseerd op één sterk idee dat hij omzet tot een uniek, vaak iconisch product. Daarnaast richt de ontwerper zich sterk op de duurzaamheid van het ontwerp: een design moet nog vele jaren meegaan in constructie en uiterlijk. Deze kernwaarden zie je bij de Oval collectie van Banne bijzonder goed terug. De hedendaagse, stijlvolle vormgeving sluit naadloos aan op de woonstijlen van nu. Voor de woonstijlen van morgen is er ook een oplossing: je kunt het tafelblad gemakkelijk vervangen wanneer deze te veel gebruikssporen laat zien óf wanneer je zin hebt in een nieuwe stijl. Hoe duurzaam wil je het hebben? 

Jaren plezier van Oval tafels voor Banne

Peter van de Water ziet het als zijn verplichting te verduurzamen: producten moeten vele jaren meegaan. Niet alleen in constructie, maar ook in uiterlijk. Tegelijkertijd weet hij als geen ander dat stijlen en smaken veranderen: hoe iconisch een meubel ook is, na een tijdje ben je toe aan verandering. Hoewel we bij Flinders niet verwachten dat een Oval tafel van Banne snel uit de mode raakt, heeft Peter er toch een oplossing voor. De tafelpoten zijn makkelijk te demonteren en kunnen aan een nieuw tafelblad worden bevestigd of in nieuwe vormen worden verwerkt. Zo hoeft, als een onderdeel het begeeft, niet de hele tafel worden vervangen en kunnen we bijdragen aan een lagere footprint van materiaal. Daarmee sluiten de tafels perfect aan bij de designfilosofie van Banne. Neem bijvoorbeeld de Oval eettafel 180x90 rechthoek of de Oval eettafel 180x90 ovaal. Een ding is zeker: met een Oval tafel van Banne zit je dus voor altijd goed.

Banne Oval bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Banne. Dat betekent dat wij alle producten uit de Oval collectie van Banne kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.