Rode wijnvlekken verwijderen uit meubels

Posted by Renée IJzerman in Onderhoud

Wijnvlekken verwijderen wordt een stuk makkelijker met een aantal tips die Flinders voor je heeft. We weten hoe vervelend het is als je net een mooie designbank of –kleed hebt gekocht en er een rode wijnvlek op komt. Bekijk hieronder hoe je uit verschillende materiaalsoorten de rode wijnvlekken kunt verwijderen.

Behandeling van rode wijnvlekken

Het veelvoorkomende probleem is dat als je de rode wijnvlek hebt behandeld, je alles in de wasmachine moet doen om de (resten) van de vlek er helemaal uit te spoelen. Dat is toch wel vrij lastig bij een strakke designbank of mooi wollen kleed... We kunnen daarom niet garanderen dat de vlekken er helemaal uit zullen gaan. Maar met onze tips worden de vlekken aanzienlijk minder en misschien verdwijnen ze helemaal. Je kunt de vlekken bovendien nadeppen met water.

Rode wijnvlekken verwijderen uit meubels - Flinders - Design voor ieder interieur
Beeld
Een wijnvlek.

Behandeling van rode wijnvlekken

Het belangrijkste wat je moet weten over rode wijnvlekken verwijderen is dat het direct moet gebeuren. Zo krijg je het beste resultaat. Laat de vlek dus niet indrogen.

Afwasmiddel met azijn

De rode wijnvlek kun je wegwerken met afwasmiddel en azijn. Doe een beetje afwasmiddel met water en een scheutje azijn op een doek en dep op de wijnvlek. Vervolgens wrijf je dat voorzichtig uit met een natte spons. Spoel daarna af met schoon water.

Kokende melk

Als je een rode wijnvlek hebt op een katoenen tafelkleed dan kun je de vlek het best verwijderen met kokende melk. De tip: doe dat niet met koude melk. Vervolgens wrijf je flink over de vlek en was je deze uit met ruim sop. Het handige van een katoenen tafelkleed is dat deze wel de wasmachine in mag.

Rode wijnvlekken verwijderen met witte wijn

Rode wijnvlekken kun je ook goed verwijderen met witte wijn. Dat klinkt best een beetje gek, toch kun je met witte wijn de rode kleur laten onttrekken uit stoffen meubels. Als je geen witte wijn in huis hebt (of je hebt geen fles openstaan...) dan kun je ook wodka, jenever, gin of bruisend water gebruiken. Spoel altijd even na met schoon water.

Rode wijnvlekken verwijderen met zout

Zout is een heel goed middel om rode wijnvlekken te verwijderen. Maar je moet het wel op de goede manier doen :-). Die is als volgt (voor spullen die ook in de wasmachine kunnen):

- Direct na het morsen met de wijn de vlek deppen met een keukenrol
- Gooi er een dikke laag zout overheen
- Laat het een minuut inwerken
- Spoel dan uit onder de koude kraan
- Doe het vervolgens in de wasmachine.

Nog even op een rijtje wat je allemaal kunt gebruiken om rode wijnvlekken te verwijderen:

- Afwasmiddel met azijn
- Kokende melk
- Witte wijn (andere opties: jenever, wodka, gin of bruisend water)
- Zout

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.