10 x De mooiste bank kopen

Op gepost door Sabine Meekel in Keuzegids

Een bank kopen. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het wel zo gemakkelijk? Natuurlijk is het belangrijk dat een bank lekker zit en dat je hem mooi vindt. Maar passen jullie er wel met z’n allen op? Hoe match je zo’n groot meubelstuk eigenlijk met de rest van je interieur? En gaat de bank wel zo lang mee als jij zou willen? Flinders geeft je tips om de perfecte bank uit te kiezen en heeft de tien mooiste, beste en meest comfortabele exemplaren voor je op een rijtje gezet. Ga er maar lekker voor zitten!

De bank vormt de spil in de woonkamer
Beeld De bank is de spil van de woonkamer en daar pas je vervolgens je vloerkleed, bijzettafel en overige accessoires op aan.

Hoe kies ik de juiste bank?

Een bankstel is een groot en vaak duur meubelstuk. Daarom koop je deze niet zomaar. Voordat je een bank gaat kopen, is het verstandig om een aantal punten voor jezelf op een rijtje te zetten. Ervan uitgaande dat je graag langere tijd plezier hebt van je aankoop, is het belangrijk om rekening te houden met:

  • Uiterlijk. Kijk naar de kleur, vorm, grootte, stijl en bekleding van de bank. Vind je de bank mooi? Goed. Vind je de bank over twee, vijf of tien jaar nog steeds mooi? Heel goed.
  • Kwaliteit. Van welk materiaal is de bank gemaakt? Kan dit tegen een stootje? Hoe zijn de naden gestikt en de poten bevestigd? Is het mogelijk om de bekleding eens te vervangen en hoe kun je de bank het best onderhouden?
  • Comfort. Je wilt natuurlijk lekker zitten, liggen of hangen op je nieuwe bank. Check daarom of de zitting niet te hard of te zacht is. Een bank wordt meestal zachter naarmate je hem langer gebruikt, dus geef liever de voorkeur aan een iets hardere zitting. Denk ook aan armleuningen, rugleuningen en de diepte van de bank. Bungelen je voeten niet boven de grond?
  • Afmetingen. In woonwinkels en showrooms krijg je vaak een vertekend beeld van de afmetingen van een bank. Omdat de oppervlakte daar erg groot is, lijkt de bank veel kleiner dan hoe hij uiteindelijk in jouw woonkamer eruit zal zien. Meet van tevoren goed op hoeveel ruimte je hebt voor een bank. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met loopruimte, bijzettafels en meer in de directe omgeving van je bank.
  • Stijl. De huidige meubels in de kamer spelen een belangrijke rol bij het uitkiezen van een bank. Passen ze qua stijl, vorm en kleur bij de bank van je keuze? Ga je bijvoorbeeld voor een landelijk tintje of juist voor een strakke en moderne inrichting? 

10 x de beste banken

Het team van Flinders is dol op banken. We hebben dan ook een enorme collectie zitmeubels, variërend van sofa’s waar je in je eentje in wegkruipt tot hoekbanken waar je met de hele familie op kunt plaatsnemen. Maak kennis met de tien toppers uit onze collectie.

1. Design on Stock Aikon Lounge bank

Design on Stock Aikon Lounge bank

2. Design on Stock Bloq bank

Design on Stock Bloq bank

3. Design on Stock Byen bank

Design on Stock Byen bank

4. Vitra Polder Sofa bank

Vitra Polder Sofa bank

5. Hay Mags Soft Low bank

Hay Mags Soft Low bank

6. Muuto Outline bank

Muuto Outline bank

7. FEST Amsterdam Edge bank

FEST Amsterdam Edge bank

8. EYYE Etcetera bank

EYYE Etcetera bank

9. Moooi Cloud Sofa bank 

Moooi Cloud Sofa bank

10. Montis Axel bank

Montis Axel bank

Heb jij al een keuze kunnen maken? Bekijk al onze banken online of kom ‘proefzitten' in de showroom van Flinders. We geven je graag advies over de perfecte bank voor jouw interieur. 


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een bank uitkiezen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Sabine Meekel

Over de auteur

Sabine Meekel

Sabine is webredacteur bij Flinders en dol op design. Ze speurt woonbladen en websites af om de nieuwste producten te bespreken in de Flinders adviesmodule. Heb je tips, vragen of inspiratie voor een artikel? Mail naar redactie@flinders.nl.