10 x De mooiste bank kopen

Op gepost door Sabine Meekel in Keuzegids

Een bank kopen. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het wel zo gemakkelijk? Natuurlijk is het belangrijk dat een design bank lekker zit en dat je hem mooi vindt. Maar passen jullie er wel met z’n allen op? Hoe match je zo’n groot meubelstuk eigenlijk met de rest van je interieur? En gaat de bank wel zo lang mee als jij zou willen? Flinders geeft je tips om de perfecte bank uit te kiezen en heeft de tien mooiste, beste en meest comfortabele exemplaren voor je op een rijtje gezet. Ga er maar lekker voor zitten!

De bank vormt de spil in de woonkamer
Beeld De bank is de spil van de woonkamer en daar pas je vervolgens je vloerkleed, bijzettafel en overige accessoires op aan.

Hoe kies ik de juiste bank?

Een bankstel is een groot en vaak duur meubelstuk. Daarom koop je deze niet zomaar. Voordat je een bank gaat kopen, is het verstandig om een aantal punten voor jezelf op een rijtje te zetten. Ervan uitgaande dat je graag langere tijd plezier hebt van je aankoop, is het belangrijk om rekening te houden met:

  • Uiterlijk. Kijk naar de kleur, vorm, grootte, stijl en bekleding van de bank. Vind je de bank mooi? Goed. Vind je de bank over twee, vijf of tien jaar nog steeds mooi? Heel goed.
  • Kwaliteit. Van welk materiaal is de bank gemaakt? Kan dit tegen een stootje? Hoe zijn de naden gestikt en de poten bevestigd? Is het mogelijk om de bekleding eens te vervangen en hoe kun je de bank het best onderhouden?
  • Comfort. Je wilt natuurlijk lekker zitten, liggen of hangen op je nieuwe bank. Check daarom of de zitting niet te hard of te zacht is. Een bank wordt meestal zachter naarmate je hem langer gebruikt, dus geef liever de voorkeur aan een iets hardere zitting. Denk ook aan armleuningen, rugleuningen en de diepte van de bank. Bungelen je voeten niet boven de grond?
  • Afmetingen. In woonwinkels en showrooms krijg je vaak een vertekend beeld van de afmetingen van een bank. Omdat de oppervlakte daar erg groot is, lijkt de bank veel kleiner dan hoe hij uiteindelijk in jouw woonkamer eruit zal zien. Meet van tevoren goed op hoeveel ruimte je hebt voor een bank. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met loopruimte, bijzettafels en meer in de directe omgeving van je bank.
  • Stijl. De huidige meubels in de kamer spelen een belangrijke rol bij het uitkiezen van een bank. Passen ze qua stijl, vorm en kleur bij de bank van je keuze? Ga je bijvoorbeeld voor een landelijk tintje of juist voor een strakke en moderne inrichting? 

10 x de beste design banken

Het team van Flinders is dol op banken. We hebben dan ook een enorme collectie zitmeubels, variërend van sofa’s waar je in je eentje in wegkruipt tot hoekbanken waar je met de hele familie op kunt plaatsnemen. Maak kennis met de tien toppers uit onze collectie.

#1 Zuiver Summer bank

inspiratiefoto met

#2 Ethnicraft N701 bank

inspiratiefoto met

#3 HAY Mags bank

inspiratiefoto met

#4 BePureHome Rodeo bank

inspiratiefoto met

#5 FÉST Edge bank

inspiratiefoto met

#6 WOOOD Exclusive Bean bank

inspiratiefoto met

#7 HKliving Jax bank

inspiratiefoto met

#8 Nuuck Mette bank

inspiratiefoto met

#9 Ferm Living Catena bank

inspiratiefoto met

#10 Bolia Cosima bank

inspiratiefoto met

Heb jij al een keuze kunnen maken? Bekijk al onze zitbanken online. We geven je graag advies over de perfecte bank voor jouw interieur. Een aantal soorten zitbanken vind je hieronder:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een bank uitkiezen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Sabine Meekel

Over de auteur

Sabine Meekel

Sabine is webredacteur bij Flinders en dol op design. Ze speurt woonbladen en websites af om de nieuwste producten te bespreken in de Flinders adviesmodule. Heb je tips, vragen of inspiratie voor een artikel? Mail naar redactie@flinders.nl.