Hoe richt je een kleine buitenruimte optimaal in?

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling en styling

Je hebt je droomappartement gevonden en er zit een geweldig klein-maar-fijn balkon bij. Of je bent al tijden gelukkig in je huisje met compacte buitenruimte, maar bent toe aan een nieuwe look & feel voor je terras. Wat je situatie ook is, met een optimale inrichting en styling wordt je buitenruimte onderdeel van je interieur. Met deze praktische tips laten we je zien hoe je je kleine balkon, tuin of terras omtovert van postzegel tot paradijs

Tip 1. Basis op orde

Een mooi gestylede ruimte begint bij een goede basis. Zorg om te beginnen dat de bestaande terras- of balkonvloer en eventuele wanden schoon zijn. Is de vloer niet meer schoon te krijgen of ben je toe aan iets nieuws? Dan zijn er veel handige vlonders op de markt die je buitenruimte een instant make-over geven.

Vlonders zijn een eenvoudige manier om je vloer te vernieuwenBeeld Vlonders zijn een eenvoudige manier om je vloer te vernieuwen.

Tip 2. Horizontale & verticale bekleding

Nu je de basis klaar hebt is het tijd om met de eerste styling verder te gaan. Durf te experimenteren met kleur op de wand. Ga voor een tint die je binnenshuis ook gebruikt, of zoek juist het contrast op. Met klimplanten of losse plantenbakjes zorg je voor een groene muur. Vergeet ook de vloer niet! Er zijn ontzettend veel leuke en praktische buitenkleden verkrijgbaar die prima tegen een drupje -onverhoopte- regen kunnen.

Je hebt geen grote tuin nodig om midden in het groen te zittenBeeld Je hebt geen grote tuin nodig om midden in het groen te zitten.

Tip 3. Dubbel(gevouwen) praktisch

In een kleine buitenruimte moet je efficiënt omgaan met vierkante meters. Ga daarom voor meubels die op te vouwen zijn of die multifunctioneel te gebruiken zijn. Een kruk werkt ook goed als bijzettafel, en een bank is tegelijkertijd opbergmeubel. En wat dacht je van een kleine hangmat? Zó opgehangen als de zon schijnt, en zo weer opgeborgen als je weer ruimte wilt creëren.

Opklapstoeltjes zijn een praktische en ruimtebesparende keuze voor een kleine buitenruimte

Beeld Opklapstoeltjes zijn een praktische en ruimtebesparende keuze voor een kleine buitenruimte.

Tip 4. Puntjes op de i

De laatste tip is misschien wel de allerleukste: fijne accessoires maken je buitenruimte helemaal af. Denk aan zachte kussens, bloemenvazen, kandelaars voor tijdens de schemering en lichtsnoeren die je tot in de late uurtjes bijschijnen. Kies voor stevige materialen die tegen weersinvloeden kunnen, zodat je je niet druk hoeft te maken als je ze na een gezellig avondje vergeet op te bergen.

Dankzij outdoor verlichting kun je tot lekker laat van je buitenruimte genieten

Beeld Dankzij outdoor verlichting kun je tot lekker laat van je buitenruimte genieten. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het inrichten van een kleine buitenruimte? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.