5 x Kerststyling tips

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling en styling

December is de maand om je woning een extra gezellige, sfeervolle look te geven. We kennen allemaal de traditionele kerstboom, geijkte lampjes en sierlijke guirlandes en kransen. Hoe breng je die feeststemming in je hele interieur aan? We geven je de ultieme tips voor een kerst in stijl. 

Tip 1: Creëer eenheid met je kerstitems

Als het om de styling van je woning gaat, bestaan er een selectie bassiregels die je helpen eenheid in je huis te creëren en behouden. Als je kiest voor een bepaalde kleur of print en dit terug laat komen in verschillende elementen in je interieur, merk je dat het goed bij elkaar aansluit. Kies bijvoorbeeld een kleur die je graag ziet. Het klinkt misschien niet moeilijk, maar je gasten zullen versteld staan van je stylingtalent. 

Door één kleur in verschillende tinten terug te laten komen in een deel van je woning, creëer je een passend geheel. Je kunt er ook een thema aan koppelen, bijvoorbeeld natuurlijke elementen.

Beeld Door één kleur in verschillende tinten terug te laten komen in een deel van je woning, creëer je een passend geheel. Je kunt er ook een thema aan koppelen, bijvoorbeeld natuurlijke elementen. 

Tip 2: Maak je tafel klaar voor de kerstdagen

Een gedekte tafel met een verfijnd tafellaken en bijpassende kerstservetten geeft een warme en aangeklede indruk. De tafel kun je vervolgens aankleden met sierlijk servies, glaswerk en bestek. Om het persoonlijk te maken, kun je handgeschreven kerstnaambordjes maken en bij elke zitplaats aan tafel plaatsen. Dit geeft een warm welkom aan je gasten. De kaarsen en kandelaars geven de finishing touch en zorg er daarom voor dat je genoeg kaarsen in huis hebt om je kerst sfeervol door te komen. 

Door kerstdecoratie toe te voegen aan je tafel, maak je er een nog gezelliger geheel van.

Beeld Door kerstdecoratie toe te voegen aan je tafel, maak je er een nog gezelliger geheel van.

Tip 3: Vergeet de salontafel niet

Een salontafel is de plek in je woning om compleet te stylen in de sfeer van kerst. Dit is de plek die je eenvoudig stylet naar het seizoen of de feestdagen die voor de deur staan. In een feestmaand als deze verdient deze plek net wat meer aandacht met kaarsjes, kerstversieringen en andere items.  

Kerstversieringen geven je salontafel een stijlvolle kerstlook.

Beeld Kerstversieringen als deze geven je salontafel een stijlvolle kerstlook.

Tip 4: Sier je zithoek met de kleuren uit de boom

Een kerstboom mag niet ontbreken en maakt de zithoek in je woning helemaal af. Je kunt het extra sfeervol maken door de kleuren van de ballen en andere boomversieringen terug te laten komen in je woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan je kussens, kaarsenstandaards en bloemen. Dit zorgt ook voor de eenheid en laat zien dat kerstversieringen niet per se druk en altijd op de voorgrond aanwezig zijn. 

Door de kleuren uit de boom terug te laten komen in de rest van de zithoek, versterk je die kerstlook.

Beeld Door de kleuren uit de boom terug te laten komen in de rest van de zithoek, versterk je die kerstlook.

Tip 5: Geef het toilet ook wat extra aandacht

Het kleinste plekje in je woning verdient ook wat aandacht tijdens de feestdagen. Je wilt niet van een warme, sfeervolle plek in je woning naar een koele omgeving waar je toilet staat. Om die kerstsfeer toch door te trekken in de minder romantische plekken in je woning, kun je ervoor kiezen om kaarsjes te plaatsen en het af te maken met extra lampjes. 

Wees creatief en bedenk welke elementen jouw toilet net wat meer sfeer geven tijdens de feestdagen. Dit kan al heel eenvoudig door een geurkaars, feestelijke handzeep en mooie gastendoekjes.

Beeld Wees creatief en bedenk welke elementen jouw toilet net wat meer sfeer geven tijdens de feestdagen. Dit kan al heel eenvoudig door een geurkaars, feestelijke handzeep en mooie gastendoekjes.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je je woning optimaal kunt stylen in de sfeer van kerst? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.