Woontrend: Ancient Times

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De klassieke oudheid en vrouwelijke schoonheid staan centraal in de woontrend Ancient Times. De roots van deze woontrend liggen in de Griekse oudheid. Ronde en vooral organische vormen sluiten daar op aan. Het geheel oogt rustgevend door met een ton-sur-ton kleurenpalet vol lichte, neutrale tinten te werken. Materialen als marmer en terrazzo maken de woontrend compleet. In dit trendartikel kom je erachter hoe je deze trend in je interieur verwerkt.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

De woontrend Ancient Times ademt rust en sereniteit uit. Het tijdloze karakter van deze trend zorgt ervoor dat je niet snel uitgekeken raakt op de inrichting van je woning. De producten hebben veelal een lichte kleur en zien er door de afgeronde vormen vriendelijk uit. Een fijne woonomgeving waar eenieder zich thuis voelt en waar je volledig tot rust komt. We geven je met deze mix en selectie van woonproducten een dosis inspiratie waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kleurentrends in de stijl van Ancient Times

Vooral lichte en neutrale tinten staan centraal in deze woontrend. In warme landen als Griekenland en Italië zie je zowel binnen als buiten veel wit. Niet gek, want deze kleur stoot het af zonlicht waardoor het minder warm in huis wordt. Door met verschillende witte kleuren te werken die heel dicht bij elkaar liggen, kom je tot een stijlvol geheel dat rustig oogt. Met de accentkleur Red Earth van Farrow & Ball voeg je daar een warm accent aan toe.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Ancient Times? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.