Vitra Home Stories for Winter

Op gepost door Mirjam Dollekamp in Woontrends

Deze winter bezoeken wij samen met Vitra drie woningen. De drie, unieke woningen hebben ieder een eigen geschiedenis, zorgvuldig uitgekozen meubels en persoonlijke items die dierbare herinneren en gevoelens oproepen. In ‘Home Stories for Winter’ komen deze verhalen aan bod om jou te inspireren en te informeren over de laatste duurzame ontwikkelingen bij Vitra.

Comfortabel aan tafel

inspiratiefoto met


De keuken en vooral de eettafel vormen het hart van iedere woning. We komen samen met vrienden en familie om te eten, de dag te bespreken, te koffieleuten, verjaardagen en feestdagen te vieren en om gezelschapsspelletjes met elkaar te spelen. Aan tafel worden dan ook veel gesprekken gevoerd. Om van elkaars aanwezigheid te genieten, is het natuurlijk belangrijk dat je lekker zit.

De enorme diversiteit en keuze in eetkamerstoelen is misschien wel net zo groot als de diversiteit aan maaltijden die we jaarlijks opdienen. Het perfecte evenwicht van design en comfort vind je in de grote verscheidenheid aan Vitra eetkamerstoelen. Denk aan eigentijdse stoelen van ontwerpers zoals Jasper Morrison maar ook aan iconische en klassieke stoelen zoals die van Jean Prouvé.

Bij Vitra vind je veel verschillende eetkamerstoelen en eettafels die ervoor zorgen dat jij met volle teugen kunt genieten van de gezelligheid en de inspirerende sfeer die Vitra met zich meebrengt. 

Actie: 5+1 gratis op een selectie eetkamerstoelen van Vitra

*Aanbod geldig van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

inspiratiefoto met
 

Lounge Chairs: klassiekers voor altijd

Hoogwaardige materialen en afwerkingen, een zachte stoffering, een onweerstaanbaar uiterlijk en een ultiem zitcomfort: dit zijn de hoofdingrediënten voor een Vitra Lounge Chair. Het optimale comfort wordt bereikt door natuurlijke materialen zoals hout en leder met respect te behandelen. De Lounge Chairs van Vitra getuigen dan ook van uitzonderlijk vakmanschap en dat is niet alleen te zien maar ook te voelen. Elke loungestoel van Vitra is buitengewoon comfortabel waardoor je er volledig in kunt ontspannen en nooit meer wilt opstaan.

Vitra is een designlabel met uitgebreide ingenieurskennis en-ervaring en heeft dan ook een grondige kennis van stof, materiaal en kleur om Lounge Chairs te creëren die volledig inspelen op de behoeften en voorkeuren van de mensen die ze gebruiken.

Duurzaamheid staat bij Vitra ook hoog in het vaandel. De belangrijkste manier waarop Vitra bijdraagt aan duurzaamheid is de lange levensduur van de producten. Door tijdloos en functioneel design te ontwikkelen en deze van hoogwaardige materialen te maken, zorgt Vitra ervoor dat de Vitra Lounge Chairs niet alleen een leven lang meegaan maar zelfs doorgegeven kunnen worden aan volgende generaties.

Zo zijn de nieuwe uitvoeringen van de nieuwe HAL Lounge Chair en de Repos/Grand Repos uitgerust met een afneembare stof of lederen overtrek. Hierdoor kun je nog langer gebruik maken van Vitra design en kun je er nu nog langer van genieten. De Repos/Grand Repos van Vitra is nu zelfs nog duurzamer dan dat hij al was. De met schuim beklede schaal bestaat nu namelijk voor 95% uit gerecycled kunststof. Om jou mee te laten genieten van deze recente, duurzame ontwikkelingen krijg je nu bij aankoop van een HAL Lounge Chair een Ottoman cadeau.

Actie: gratis HAL Ottoman cadeau bij aankoop van een HAL Lounge Chair van Vitra

*Aanbieding geldig van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

Eames Lounge Chair: Het icoon der iconen

inspiratiefoto met


In de jaren ’50 ontwierpen Charles en Ray Eames de Eames Lounge Chair. Deze stoel werd ontwikkeld met als doel om elegantie en ultiem comfort met elkaar te combineren. De stoel groeide uit tot een wereldwijd icoon dat tot op de dag van vandaag als één van de grote klassiekers van twintigste-eeuws design wordt gezien. Sinds het ontstaan van de Eames Lounge Chair, gebruikt Vitra vrijwel dezelfde ontwerpfilosofie en productiemethoden.

De iconische Eames Lounge Chair met bijpassende ottoman zijn natuurlijk niet compleet zonder handige bijzettafel of kruk. Daarom krijg je nu bij aankoop van een Vitra Lounge Chair & Ottoman, een bijzettafel of kruk als cadeau.

Actie: gratis kruk naar keuze bij aankoop van een Vitra Loungefauteuil & voetenbank

*Aanbieding geldig van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

Ambacht tot in de kleinste details

Als je goed naar Vitra kijkt zie je dat authenticiteit, vreugde, speelsheid en duurzaamheid de rode draad vormen. Hoogwaardige materialen en ambachtelijk vakmanschap spelen hierbij een grote rol. Niet alleen in de grote klassiekers en iconen van Vitra maar ook zeker in de kleinere items en woonaccessoires. De accessoires bij Vitra worden ontworpen met als doel om jouw directe omgeving te verrijken. Ze zien woonaccessoires niet als leuk spul en een modetrend maar als een inspirerende, levenslange compagnon van jou en jouw interieur. Net als het meubilair worden de accessoires van Vitra gemaakt om lang, het liefst, generaties lang, mee te gaan. Door een tijdloos ontwerp te combineren met een speelse en vrolijke uitstraling passen de accessoires van Vitra in vrijwel ieder interieur en maken ze tot prachtige cadeaus voor vrienden en familie.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de wintertrends voor 2022 van Vitra? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).