Tuinverlichtingstrends voor 2022

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Tuinverlichting is ook gevoelig voor trends. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar nog niet zo lang geleden had tuinverlichting vooral een functioneel karakter. Zo kocht je bijvoorbeeld een aantal grote buitenlampen waardoor je precies kon zien waar je liep of een wandlamp met sensor om ongenodigde gasten af te schrikken. Gekleurde verlichting haalden we ook vooral uit de kast als er iemand jarig was of voor een andere speciale gelegenheid. De laatste tuinverlichtingstrends voor 2022 laten ons duidelijk één overkoepelend thema zien: sfeer. Met deze vier tuinverlichtingstrends ga je gegarandeerd gezellige buitenavonden met familie en vrienden tegemoet.

Tuinverlichtingstrend 1: bring your own lamp

Een draagbare lamp komt perfect van pas als je bijvoorbeeld gaat barbecueën in een park of een avond ergens aan het water doorbrengt met vrienden. Je kunt hem opladen waardoor je geen last hebt van kabels en hem eenvoudig overal mee naartoe neemt. Ideaal voor het gebruik op een balkon en terras, maar ook als je vakantie viert op een camping of in een vakantiehuis. Alle lampen zijn zowel voor binnen als buiten geschikt. Weer of geen weer: het hele jaar door heb je plezier van deze buitenverlichting.

inspiratiefoto met

Tuinverlichtingstrend 2: party lights

De uitspraak 'Het leven is een feestje, maar je moet alleen zelf de slingers ophangen' kennen we allemaal, toch? De meest populaire trend op het gebied van tuinverlichting maakt het voor jou wel heel eenvoudig om van het leven een feestje te maken. Kleurrijke lichtsnoeren zijn simpelweg niet meer weg te denken uit de tuin en eigenlijk ook onmisbaar. Van bolvormige lampen van kunststof tot lichtsnoeren in allerlei kleurtjes die je stuk voor stuk eenvoudig in een boom hangt: het mag en kan allemaal.

inspiratiefoto met

Tuinverlichtingstrend 3: mind your step

Met een sokkellamp zie je in één oogopslag waar je loopt. De sokkellamp geeft richting en wijst je eigenlijk de weg. Los daarvan creëer je met een sokkellamp zowel sfeer als diepte in je tuin. Je kunt een sokkellamp het best zien als een lage tot middelhoge staande buitenlamp. Door het onopvallende en toch multifunctionele karakter komt hij in elke tuin tot zijn recht. En in een kleinere tuin kan een sokkellamp een tuin zelfs groter doen lijken. Ideaal, toch?

inspiratiefoto met

Tuinverlichtingstrend 4: wall of fame

Van stoer en industrieel tot strak en modern: wandlampen voor buiten zijn heel functioneel en verfraaien in een handomdraai het aanzicht van je huis. Dit zorgt er direct voor dat je tuin, balkon of (dak)terras een sfeervol karakter krijgt. Met deze wandlampen verleng je de zomeravonden en geniet je tot in de late uurtjes met familie en vrienden. Kies je voor een lamp die direct licht naar beneden verspreidt of ga je voor een wandlamp die het licht zowel naar beneden als naar boven schijnt? Het leuke is dat je de mooiste details van je woning in de schijnwerpers kunt zetten met bijpassende wandverlichting.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de tuinverlichtingstrends? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.