Naar boven

Welke vitrine past bij jouw spullen?

Denk eerst goed na over wát je graag achter het glas van de vitrinekast zou willen plaatsen. Verzamel deze objecten, of misschien is het wel één object. Meet alles vervolgens precies op en zet de objecten desnoods alvast neer zoals jij ze zou willen tentoonstellen. Kijk vervolgens naar de afmetingen van de vitrinekast die je op het oog hebt. Passen je objecten goed in de vitrine? Is er nog sprake van speling? Het is vaak niet mooi als een object precies en dus echt nét past in een vitrinekast. Je wilt graag dat de tentoongestelde objecten tot hun recht komen en dat kan alleen als ze de ruimte krijgen. Probeer daarnaast de objecten gecentreerd tentoon te stellen. Hierdoor oogt het geheel minder rommelig. Het is ook beter om de objecten dichter bij elkaar te plaatsen, zo vormen de objecten samen één geheel. Zet de hogere objecten achteraan en de kleinere vooraan. Op deze manier kun je elk object het beste bewonderen.

Onderhoud vitrinekasten

Een vitrine heeft redelijk wat onderhoud nodig, omdat er (meestal) veel glas verwerkt zit in de kast. Om je dierbare spullen achter het glas goed te bekijken, moet je het glas goed schoonhouden. Gebruik hiervoor een reinigingsmiddel waarbij geen resten worden achtergelaten. Het gebruik van een schuurmiddel is bijvoorbeeld geen goede optie, maar gebruik gewoon een glasreiniger. De buitenkant van het glas op de kast kun je schoonmaken zoals je ook doet met een raam, maak dus een goed sopje, zeem het raam en trek er daarna een trekker overheen. De binnenkant van de vitrine is schoon te maken met een schone droge doek. Hiermee haal je eerst het stof weg. Daarna kun je gebruik maken van een vochtigere doek en schoonmaakmiddel.

Vitrinekast bij Flinders

Bij Flinders hebben we vitrinekasten van de merken House Doctor en vtwonen. Naast vitrinekasten hebben we bij Flinders ook andere mooie kasten van merken zoals Hay, Kartell, Vitra, String, Moooi en MDF Italia.

Vragen over vitrinekasten? Onze klantenservice staat voor je klaar

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een specifieke vitrinekast. Welke kleuren zijn voorradig, wat is de exacte hoogte en past de kast wel bij de woonkamer? Allemaal relevante vragen. Bel gerust onze klantenservice 020 - 30 30 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar.

Naast vitrinekasten hebben we een mooie collectie wandkasten, boekenkasten, dressoirs en tuinkasten.