Piet Hein Eek

De Nederlandse Piet Hein Eek is een ontwerper die voor verschillende designmerken van eigen bodem prachtcreaties heeft ontworpen. Tientallen jaren terug studeerde Piet Hein Eek af aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Zijn afstudeerproject stond in het teken van een kast van sloophout waarmee hij veel bekendheid kreeg in de design- en ontwerpwereld. Dit vormde al snel de basis voor zijn toekomstige ontwerpen: producten maken van materiaal dat allesbehalve voor de hand liggend is. Deze kast van sloophout is nog altijd een bekend ontwerp van Piet Hein Eek. 

Van Nederlandse bodem: NLXL en LEFF amsterdam

Piet Hein Eek heeft verschillende producten ontworpen voor onder meer de Nederlandse merken NLXL en LEFF amsterdam. Van behang tot klokken, Piet Hein Eek heeft succesvolle ontwerpen voor deze merken mogen maken. Voor LEFF amsterdam heeft hij zijn steentje bijgedragen aan de Tube serie van dit merk. Hij heeft het niet zo op doorsneeklokken en daarom leken zijn ontwerpen net echte kunstobjecten. En dan wel kunstobjecten die jou de tijd vertellen.

Sloophoutbehang met mooie designs

Na het succesvolle ontwerp van de sloophout kast, ging Piet Hein Eek door met deze materiaalsoort. En met succes: een compleet assortiment sloophoutbehang voor designlabel NLXL. Het voordeel van dit behang is dat deze is gemaakt van papier en het in elke ruimte tot zijn recht komt. Kenmerkend voor dit prachtige behang is dat je het eenvoudig afneemt met een zachte doek en van topkwaliteit is waardoor je er jarenlang plezier van hebt. 

Naar boven