Xander Albers

Xander Albers is oprichter van en ontwerper bij Studio HENK. Hij haalt zijn inspiratie uit alles wat er om hem heen gebeurt in de samenleving. We zijn als samenleving continu in beweging en Xander Albers heeft als doel om meubels te maken die daaro aansluiten en bij passen. Zijn ontwerpen kenmerken zich door de hedendaagse trends, maar ook door eenvoud zodat ze tijdloos zijn en in bijna elk interieur passen. Xander Albers is nauw betrokken bij het ontwerpproces van Studio HENK en daardoor hebben alle meubels van dit designmerk dezelfde identiteit. Hij wilt dat de mensen verliefd worden op de meubels en dat ze er elke dag van genieten. Vanuit die gedachte gaat hij dan ook altijd aan de slag met een nieuw ontwerp.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 44 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 44 producten Terug naar boven

De manier hoe Xander Albers werkt

Xander Albers heeft een achtergrond in de architectuur en dit is ook terug te zien in zijn manier van werken. Als je in een gebouw rondloopt, krijg je het gevoel dat je het gebouw begrijpt en dat het karakter heeft. Dit wil hij ook laten terugkomen in zijn ontwerpen. Het moet duidelijk zijn hoe de meubels in elkaar zitten en zijn gemaakt. Het ontwerpen begint dan ook met kijken naar de functionaliteit van het meubel. Dit wordt vertaald naar een esthetisch en bruikbaar object. Tijdens het ontwerpproces wordt het idee steeds verder uitgewerkt, maar uiteindelijk wordt vaak toch teruggegrepen naar de eerste schets. Hierin is de eenvoud goed te zien en daar ligt de kracht van zijn manier van ontwerpen.

Studio HENK: het eigen designlabel van Xander Albers

Studio HENK is opgericht door de broers Albers in het zuidelijke deel van Nederland. Jaren geleden begonnen ze de zoektocht naar een mooie en betaalbare designtafel. Al snel bleek dat dit lastig te vinden was en de broers besloten om er zelf een te (laten) ontwerpen en bouwen. Dit was een succes en betekende de start van Studio HENK. De inspiratie voor hun ontwerpen deden ze op tijdens hun wandelingen in de Noorse natuur. Wat ooit begon als een hobby groeide al snel uit tot een designmerk met meubels van hoogwaardige kwaliteit die bereikbaar zijn voor iedereen. Sinds 2012 zijn ze continu bezig met het vernieuwen en verbeteren van hun producten. De missie van Studio HENK draait om meubels maken die mensen nooit meer weg willen doen. Oftewel, meubels die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Xander Albers bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Xander Albers. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Xander Albers en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.