hero image

Wim Rietveld

Een bekende ontwerper van Nederlandse bodem is Wim Rietveld. Hij richtte zich op industrieel vormgeven dat voor hem uit twee fasen bestond. Enerzijds moeten de constructies en technische punten kloppen en werken en zodra dat in orde was legde hij de focus op vormgeven: van maten bedenken tot verhoudingen bepalen. Hij heeft in het verleden onder meer meubels, kantoormeubilair en verlichting ontworpen. De Result stoel is hier een perfect voorbeeld van die Wim Rietveld samen met Friso Kramer ontwierp voor Ahrend. Een stoel die voornamelijk werd ontworpen voor scholen in de jaren 60 en 70. Het iconische, tijdloze en functionele ontwerp is dankzij Ahrend en Hay opnieuw uitgebracht en in een nieuw jasje gestoken en mag menig interieur sieren. Naast deze stoel is Wim ook de grondlegger van de bekende minimalistische Pyramid collectie. 

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-20 van 20 producten Sorteren op 1-20 van 20 producten Terug naar boven

Het verhaal achter Wim Rietveld

Wim Rietveld werd tientallen jaren terug, in 1924, geboren in Utrecht als de zoon van de alom bekende Nederlandse architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Het interieurvak werd hem dan ook bijna met de paplepel ingegoten. Door de jaren heen deed hij veel ervaring op in de interieurbranche. Zo volgde hij de ambachtsschool en kreeg hij al gauw een baan bij Servo Balans waar hij een flinke groei doormaakte: van leerling constructeur tot hoofd van de tekenkamer. Zijn kennis en ervaring vulde hij aan met een cursus Industriële Vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het prachtwerk wat hij opleverde was voor de eigenaar van Gispen het moment om hem te vragen voor dit merk aan de slag te gaan en daar twijfelde hij geen moment over. Bij alles wat hij maakte, had hij een paar kernwoorden voor ogen: functionaliteit, betaalbaarheid, goede vormen en duurzaamheid. Dit probeerde hij in elk van zijn ontwerpen te verwerken. 

De Pyramid collectie van Wim Rietveld

De veelzijdige Pyramid serie bestaat uit onder meer tafels, eetbanken en bijzettafels waar Wim Rietveld verantwoordelijk voor is. Deze collectie is oorspronkelijk alweer tientallen jaren oud en dateert uit het jaar 1959. In die tussentijd hebben Hay en Ahrend recentelijk besloten om deze collectie opnieuw uit te brengen en met succes. Kenmerkend voor deze collectie was wel dat deze gevormd is uit staalplaat waardoor de meubelstukken sterk zijn, een stabiele constructie hebben en vrij licht van stuk zijn. Wim heeft ervoor gekozen om overbodige details achterwege te laten. Zo creëerde hij een groots effect met deze tijdloze, functionele en minimalistische ontwerpen die hierdoor goed in de smaak vielen en nog steeds populair zijn. 

Wim Rietveld bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Wim Rietveld. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Wim Rietveld en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.