hero image

Vico Magistretti

Vico Magistretti was een Italiaanse industrieel ontwerper die vooral bekend stond als meubelmaker en architect. Zowel meubels als lampen vormen een belangrijk deel van zijn productcollectie. Neem bijvoorbeeld de Atollo 70 metal tafellamp voor Oluce met een bronzen kleur. Het aluminium geeft de lamp een luxe uitstraling. Een ander ontwerp van Vico Magistretti is de Eclisse tafellamp voor Artemide. Deze lamp heeft een heel andere uitstraling door het kleurgebruik en het gebruik van kunststof.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-29 van 29 producten Sorteren op 1-29 van 29 producten Terug naar boven

Vico Magistretti door de oorlog heen

Vico Magistretti is op 6 oktober 1920 geboren. Hij werd geboren als de zoon van een architect en het was dus ook niet gek dat hij later als in de creatieve sector zou gaan werken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde hij naar Zwitserland. Hier gaf hij les aan de plaatselijke universiteit en volgde hij een cursus aan de Champ Universitaire Italien in Lausanne. In Zwitserland ontmoette hij ook Ernesto Nathan Roger. Vico Magistretti werd een van de medewerkers van het humanistische architectenbureau van Ernesto Nathan Rogers. Hier werkte hij aan een van zijn eerste projecten. Dit was een poëtische ronde kerk in de experimentele wijk QT8 in Milaan. In 1945 keerde hij terug naar Milaan en studeerde af aan de Politecnico di Milano University.  Daarna ontwierp hij apparaten en meubels die in massa werden geproduceerd. Op 19 september 2006 is Vico Magistretti overleden.

Vico Magistretti na zijn studie

Nadat hij afstudeerde, ging Vico Magistretti bij het bedrijf van zijn vader aan de slag, Dit bedrijf droeg de naam Paolo Chassa. Daarnaast hield hij zich bezig met de stedenbouw in Milaan en stapte hij over op het gebied van in massa geproduceerde meubels en lampen. Vigo Magistretti werkte onder meer voor Artemide, Fritz Hansen en Kartell. Met de Carimate stoel voor het merk Cassina behaalde hij zijn eerste grote succes in de wereld van design. Deze stoel ging jarenlang als bestseller door het leven. Deze designstoel bevat een combinatie van landelijke eenvoud met stedelijke verfijning waar ook eigenschappen van Scandinavisch design in terugkomen. Vloeiende lijnen en de materiaalsoort hout spelen een belangrijke rol in dit ontwerp. Deze bijzondere mix van eigenschappen maakte de stoel tot een geliefd exemplaar.

Vico Magistretti bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Vico Magistretti. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Vico Magistretti en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.