hero image

Stefano Giovannoni

De Italiaanse Stefano Giovannoni is geboren in 1954 in La Spézia. Hij is een bekende industrieel ontwerper, interieurarchitect en architect. Tegenwoordig woont en werkt hij in Studio Giovannoni wat een gerestaureerd oud fabriekscomplex in het centrum van Milaan is. Hij heeft ontworpen voor veel verschillende merken zoals Flos, Magis, Pulsar en Siemens. Voor deze merken ontwerpt hij industriële producten voor onder andere keukens, badkamers, auto’s, elektronica en architectuur. Een groot succes heeft hij behaald met de producten van de Bombo serie voor Magis. Zijn werken maken deel uit van de vaste collectie van het Centre Georges Pompidou in Parijs en van de MOMA collectie in New York.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

De werken van Stefano Giovannoni

Samen met Guido Venturini richtte Stefano Giovannoni het bureau King-Kong Production op dat onderzoek deed naar architectuur en het design van huishoudelijke producten, interieurs en mode. Dit ontwerpersduo ontwierp in 1989 de succesvolle Girotondo serie voor Alessi. Alleen ontwierp hij ook verschillende producten voor Alessi zoals de toiletborstel Merdolino en de koektrommel Mary Biscuit. Ook ontwierp hij in 1991 het Italiaans Paviljoen voor de tentoonstelling Les Capitales Européennes du nouveau design in het Centre George Pompidou in Parijs. Stefano Giovannoni heeft voor zijn ontwerpen veel prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft hij onder andere de 100% Design Award in Londen, de International Forum Design Hannover Award en de New York Interior Design 2012 Award gewonnen. Hij heeft de Design Plus Award zelfs meerdere keren gewonnen. Het is dus duidelijk dat de werken van Stefano Giovannoni erg worden gewaardeerd en wij snappen waarom.

Stefano Giovannoni bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Stefano Giovannoni. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Stefano Giovannoni en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.