Naar boven
hero image

Sebastian Wrong

Sebastian Wrong heeft prachtige producten ontworpen voor onder andere Flos en Luceplan. Tegenwoordig werkt hij met Hay aan de wrong.london serie. Wij kunnen je vertellen: een prachtcollectie bestaande uit onder andere designverlichting. Met de collectie Wrong Londen specialiseert hij zich in lichtontwerpexploratie, -onderzoek en -ontwikkeling. De producten zijn allemaal geïnspireerd op de ideeën van Sebastian Wrong en komen dus ook van zijn hand. Hay is daarentegen verantwoordelijk voor de distributie en fabricage. In het voorjaar van 2016 heeft hij zijn eerste collectie onder Hay gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Het inspirerende team ontwerpers achter deze collectie combineert onderzoek met nieuwe technologieën en productontwikkeling om tot unieke, vernieuwende lichtontwerpen te komen. 

Sorteren op

1-23 van 23 producten

Hoe het succes van Sebastian Wrong ooit begon

Zoals de naam je vast al doet vermoeden is Sebastian Wrong een Britse ontwerper. In 1993 studeerde hij af aan de Norwich School of Art voor de opleiding Beeldhouwkunst. Niet veel later richtte hij zijn eigen productiebedrijf op en het eerste succes deed niet lang op zich wachten. Met zijn ontwerp genaamd de Spun Light sleepte hij al snel een eerste prijs binnen en niet zomaar een prijs: de Red Dot Design Award. Deze prachtige lamp werd niet veel later op de markt gebracht door het Italiaanse Flos. Tot op de dag van vandaag profiteert hij nog steeds van dit succesexemplaar en is deze lamp ook niet meer weg te denken uit de designcollectie van Flos. Zijn uitgebreide kennis van productieprocessen en materialen in combinatie met zijn passie voor het fabriceren van kwaliteitsproducten dragen bij aan zijn succes in de designbranche.

Designlabel Established & Sons en meer

Uiteraard heeft Sebastian Wrong veel meer successen binnengesleept. Jaren later richtte hij in 2005 samen met een aantal andere designliefhebbers Established & Sons op. Een designlabel waarvoor hij zelf ook diverse designmeubels ontwierp. Dit deed hij zo’n zeven jaar en toen was het tijd voor een nieuw avontuur. In 2012 kondigde hij aan om dit label te verlaten en aan de slag te gaan voor Hay. Dit werd zo’n succesverhaal dat hij zelfs zijn eigen collectie van de grond tilde en dat is jawel: wrong.london. Vandaag de dag vormt Wrong Londen een spraakmakend geheel binnen de productlijn van het Deense designlabel Hay.

Prachtserie: wrong.london

De wrong.london serie is een onderdeel van de collectie van het prachtige designlabel Hay. Niemand minder dan Sebastian Wrong staat aan het hoofd van deze afdeling. Deze topontwerper presenteerde in 2013 voor het eerst zijn eigen collectie. Dit deed hij toentertijd nog onder de naam ‘Wrong for Hay’. Tegenwoordig wordt zijn collectie geproduceerd onder de naam ‘Wrong Londen’. Deze naam doet je misschien al het een en ander verklappen. Sebastian Wrong benadrukt de creatieve, Londense energie die vooral kenmerkend is voor de producten in deze collectie. Maar waarom is deze collectie nog meer onderscheidend en inspirerend? De unieke combinatie van kunst, design en productie maakt deze collectie tot een plaatje. Kortom, eyecatchers in overvloed.

Sebastian Wrong bij Flinders

Flinders is official dealer van alle Sebastian Wrong producten. Dat betekent dat wij producten van Sebastian Wrong kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Sebastian Wrong en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product van Sebastian Wrong, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Sebastian Wrong gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.