hero image

Sami Kallio

Sami Kallio is geboren in Finland en groeide op in Zweden. Daar heeft hij zijn vaardigheden in traditioneel houtbewerkingsvakmanschap verbeterd en dat was de start van Sami Kallio als ontwerper. Inmiddels heeft hij zijn eigen studio in Göteborg en ontwerpt hij meubels en complete interieurs. Voor zijn werk heeft hij ook verschillende prijzen mogen ontvangen. Onder het grote publiek is hij met name bekend van zijn ontwerpen voor het designlabel &Tradition. Voor dit merk ontwerpt Sami Kallio meubels die gekenmerkt worden door hout, eenvoud en niet onbelangrijk: de Scandinavische woonstijl.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 36 producten Sorteren op 1-36 van 36 producten Terug naar boven

Werkwijze van Sami Kallio

Sami Kallio vertaalt klassieke vormen naar hedendaagse uitdrukkingen met een industriële esthetiek. Zowel mens als machine spelen een rol in veel van zijn creaties. Moderne methoden van industriële productie worden samengevoegd met handgemaakte technieken. Het resultaat is een verfrissende balans tussen het verleden en heden. De meeste ontwerpen van Sami Kallio worden gekenmerkt door hout. Hij vindt het interessant om te werken met een natuurlijk materiaal en deze de hoofdrol te laten spelen in zijn ontwerpen. De traditionele productieprocessen voor houtbewerking als gieten en houtdraaien combineert hij met de Scandinavische stijl.

Sami Kallio voor &Tradition

&Tradtion is een Deens designmerk met als doel een brug slaan tussen ambacht en design. Dit is iets wat perfect past bij de gedachtegang van Sami Kallio. De twee hebben de handen ineengeslagen en sindsdien ontwerpt hij de mooiste meubels voor dit merk. Alle meubels zijn gemaakt van hout en stralen een bepaalde eenvoud uit. Neem bijvoorbeeld de In Between collectie. Deze collectie bestaat uit stoelen, tafels en (bar)krukken. De In Between stoel met zitkussen is schitterend afgewerkt, heeft een zacht kussen dat de stoel karakter en comfort geeft en is een doorslaand succes. In 2014 werd de stoel bekroond met de Muuuz International Award voor het meest innovatieve design.

Sami Kallio bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Sami Kallio. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Sami Kallio en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.