Ronan en Erwan Bouroullec

De broertjes Ronan en Erwan Bouroullec vormen een zeer succesvol ontwerpersduo. Zo hebben ze al voor diverse bekende designmerken mogen werken als Vitra, Kartell, Flos en Hay. Ondertussen wonen ze in Parijs en vanuit daar werken ze ook in hun opgerichte designstudio sinds 1999. Ronan en Erwan Bouroullec werken niet alleen voor merken, maar werken samen ook aan architectonische projecten. Zo ontwerpen ze meubels voor zowel privéruimtes als zakelijke omgevingen. En ondertussen spelen de ruimte waarin deze producten komen te staan en de vormgeving ervan ook twee belangrijke onderdelen van de manier waarop zij werken. Inmiddels leveren ze samen met een stel andere bekende ontwerpers een belangrijke bijdrage aan de groeiende Vitra Home Collection. In deze collectie zie je ook dat de gebroeders al heel wat prachtontwerpen hebben bedacht.

Sorteren op
Toon als:

1-100 van 128 producten

Het verhaal achter Ronan en Erwan Bouroullec

De Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec hebben de kunstopleiding gevolgd en afgerond. Vanaf het moment dat hun designstudio af was, werken ze samen en dat heeft al veel successen mogen opleveren. De focus ligt met name op producten voor in huis, maar toch hebben ze ook al heel wat kantoren met meubels ontworpen, vormgegeven en ingericht. Zo bleven de prijzen ook niet uit. In 1999 ontvingen ze al de New Designer Award tijdens de International Furniture Fair in Parijs. Zo vielen ze direct al op met hun werk. Bijna vijf jaar later werden ze verkozen tot de designers van het jaar door Elle Decoration in Japan. Ondertussen hebben hun producten al heel wat plaatsen in musea opgeëist. Denk bijvoorbeeld aan het Design Museum in Londen en Centre Pompidou in Parijs waar producten van hun staan.

Hoe de Hay Palissade collectie tot stand kwam

Voordat de Hay Palissade collectie er was, ging er een hele studie aan vooraf. Zo is het duo Ronan en Erwan Bouroullec maar liefst twee jaar bezig geweest met deze wereldbekende collectie voor het Scandinavische Hay. Dat de ontwikkeling van een collectie relatief lang duurt, maakt niet uit als het vervolgens zo’n succes blijkt te zijn en dat was het al snel. Door het gebruik van gepoedercoat staal zijn alle tuinmeubels stuk voor stuk heel licht, stevig en duurzaam. De ontwerpers hebben wel speciale aandacht besteed aan de hoeken, rondingen en ruimtes tussen de stalen buizen van elk tuinproduct. Het klassieke uiterlijk in combinatie met het hoge zitcomfort maakt dit tot een van de meest succesvolle collecties van dit duo.

Ronan en Erwan Bouroullec bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Ronan en Erwan Bouroullec. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van dit ontwerpersduo en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Ronan & Erwan Bouroullec gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.

Naar boven