hero image

Robert Dudley Best

Robert Dudley Best was een Britse fabrikant, schrijver en ontwerper. Hij was nauw betrokken bij de beweging voor modern design en streefde continu naar vernieuwing. Dit lukte en hij ging zelf aan de slag met het ontwerpen van moderne kunst en designproducten. Deze sloegen aan en tot op de dag van vandaag worden zijn ontwerpen nog steeds geproduceerd. Robert Dudley Best staat vooral bekend om de verlichting die hij ontwierp voor het Deense designlabel Gubi. We hebben het dan vooral over de bekende en geliefde Bestlite lampen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-13 van 13 producten Sorteren op 1-13 van 13 producten Terug naar boven

Carrière van Robert Dudley Best

Robert Dudley Best volgde de opleiding tot metaalontwerper aan de Kunstacademie in Düsseldorf. Hij nam na zijn studie Best & Lloyd over van zijn vader. Dit bedrijf zat in Birmingham en hield zich bezig met lichtindustriële werken. Hij ontwierp vervolgens de Bestlite lamp: een iconische bureaulamp die nog steeds wordt gemaakt. Naast het ontwerpen, hield hij zich bezig met onder andere campagne voeren voor beter kunstonderwijs voor industriële leerlingen en was hij de oprichter van de Common Wealth Party. Ook schreef hij veel, al kwamen deze boeken bijna nooit uit. Brass Chandelier was een boek dat wel uitkwam. Dit boek ging over de geschiedenis van experimenten van zijn vader met metaalproductie en de promotie van de vooruitstrevende ideeën.

Robert Dudley Best voor Gubi

Gubi is een Deens familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van meubels, lampen en spiegels. Robert Dudley Best ontwierp voor dit merk verschillende lampen. De lampen die hij ontwierp, waren voor die tijd ver vooruitstrevend. Nu zouden we een deel van zijn lampen als klassiekers omschrijven. De vooruitstrevende kenmerken zitten hem meer in de ronde vormen en het materiaalgebruik. Een bekende collectie is de Bestlite. Deze collectie bestaat uit vloerlampen, wandlampen, hanglampen en bureaulampen. Neem bijvoorbeeld de Beslite BL6 wandlamp. Deze lamp typeert zich door de stijl van Robert Dudley Best en verlicht elke ruimte prachtig.

Robert Dudley Best bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Robert Dudley Best. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Robert Dudley Best en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.