Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld was een van de grootste ontwerpers in de Nederlandse geschiedenis en nog steeds worden zijn ontwerpen geproduceerd en verkocht. Hij stond bekend als architect en meubelontwerper, maar maakte ook grafisch werk zoals affiches en omslagen voor tijdschriften. Hij was getrouwd met Vrouwgien Hadders en samen kregen zij zes kinderen. De relatie tussen de twee ging over en Gerrit Rietveld kwam in contact met Truus Schröder-Schräder. Zij was binnenhuisarchitecte en samen gingen zij een samenwerking aan op het gebied van architectuur en woninginrichting. Merken waarvoor Gerrit Rietveld onder andere ontwierp zijn Gispen, Spectrum en Vitra.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-25 van 25 producten Sorteren op 1-25 van 25 producten Terug naar boven

Opleiding van Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht. Hij koos ervoor om het vak van meubelmaker in de werkplaats van zijn vader te leren. Na de lagere school is hij hier aan de slag gegaan. Hij had niks met traditionele, massieve meubelen die daar werden gemaakt en besloot aan het werk te gaan in de werkplaats van een juwelier. Hij wilde graag verder leren en volgde in de avonduren lessen bij de architect Piet Klaarhamer en bij Het Kunstindustrieel Onderwijs des Vereeniging van Het Utrechtsch Museum van Kunstnijverheid te Utrecht. Hier kreeg hij lessen zoals technisch tekenen en stijl- en ornamentleer. Tegenwoordig is er een studie vernoemd naar Gerrit Rietveld. Dit is een academie in Amsterdam waar je alles leert over beeldende kunst en vormgeving.

Ontwerpstijl van Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld kwam in contact met ontwerpers zoals Berlage en Frank Lloyd Wrigt. Deze ontwerpers hielden zich bezig met modern design. In 1918 begon hij zelf ook met het ontwerpen van experimentele meubels. Zijn eerste moderne meubel was de Rood blauw stoel voor Vitra die je bij ons in een miniatuur vindt. Hij hield zich ook bezig met het ontwerpen van meubels voor in huis en dat waren dan vooral meubels voor kinderen. Ook had hij opdrachtgevers die graag ontwerpen voor kinderen wilden. Dit zorgde ervoor dat hij als eerst met kindermeubels ging experimenteren. Zijn meubels kregen een modern uiterlijk, maar werden ook wat betaalbaarder doordat ze relatief eenvoudig te produceren waren. Dit zorgde ervoor dat hij bekender werd onder een groter publiek. De moderne manier van ontwerpen trok Gerrit Rietveld ook door in het ontwerpen en bouwen van huizen.

Gerrit Rietveld bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Gerrit Rietveld. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Gerrit Rietveld en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.