hero image

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa is een Japanse productdesigner die in 1965 werd geboren. Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij verschillende bedrijven, is hij voor zichzelf begonnen. De ontwerpen van de Japanse designer voelen volgens hem aan als eenvoud. Hierdoor vallen ze niet op, maar raken ze verweven in de handelingen van de mensen en ook niet onbelangrijk: met de omgeving. Naoto Fukasawa ontwerpt voor verschillende merken zoals Magis en Artemide. Voor Artemide heeft hij een reeks designlampen ontworpen die onder andere de Demetra en Itka collectie vormgeven. Het assortiment van Magis typeert zich door meerdere stoelen van Naoto Fukasawa.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 38 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 38 producten Terug naar boven

De carrière van Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa is tientallen jaren terug afgestudeerd aan de Tama Art Univeristy en volgde daar de opleiding Product Design. Nadat hij zijn studie had afgerond, ging hij in dienst bij Seiko Epson waar hij verantwoordelijk was voor verschillende ontwerpen. Na een aantal jaren hier gewerkt te hebben, verhuisde Naoto Fukasawa in 1989 naar de Verenigde Staten waar hij zich aansloot bij ID Two. Hier leerde hij veel op het gebied van Silicon Valley industrieën. In 1996 keerde hij terug naar Japan om daar het kantoor van IDEO ta gaan leiden. Jaren later werd hij onafhankelijk en richtte NAOTO FUKASAWA DESIGN op waarmee hij nu voor verschillende merken ontwerpt. De ontwerpen variëren van elektronische apparatuur tot meubels en alles wat met interieur te maken heeft.

Naoto Fukasawa en elektriciteit

De carrière van Naoto Fukasawa begon dus bij Seiko Epson. Hier ontwierp hij microtechnologieproducten zoals polstelevisies en miniprinters. Ook bij ID Two werkte hij met producten die verband hadden met de computer- en elektronica-industrie. Daarnaast was hij ook betrokken bij de ontwikkeling van een ontwerptaal en ontwerpconcept voor Apple. Voor MUJI heeft hij het idee van een cd-speler aan de wand bedacht. Deze cd-speler is in 2004 geselecteerd door Museum of Modern Art in New York voor de permanente collectie. Het is wel duidelijk dat Naoto Fukasawa een voorliefde heeft voor alles rondom elektronica. Tegenwoordig is dit terug te zien in de lampen die hij ontwerpt voor Artemide.

Naoto Fukasawa bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Naoto Fukasawa. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Naoto Fukasawa en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.