hero image

Maarten van Severen

Maarten van Severen is een Belgische ontwerper van internationale allure. Hij is opgegroeid in een creatief gezin en heeft zich ontwikkeld tot meubelontwerper en interieurarchitect. Hij ontwierp voor onder andere Vitra, Kartell en Pastoe. Maarten van Severen is geboren in 1956 in Gent met een vader als abstract werkende kunstschilder en broer als ontwerper. Hij volgde de studie Architectuur in Gent en in 1987 begon hij met het ontwerpen van meubels. Aan de basis van zijn werk ligt het onderzoek naar het optimaal samenvatten van eenheid van vorm, materiaal en productie. Maarten van Severen ging herhaalde samenwerkingen aan met de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Dit zorgde voor mooie samenwerkingen voor onder andere de Nederlandse Ambassade in Berlijn, Dall’Alva in Parijs en het Casa da Música in Porto.

 

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-10 van 10 producten Sorteren op 1-10 van 10 producten Terug naar boven

De stoel .03 van Maarten van Severen

Maarten van Severen heeft voor verschillende designlabels designproducten ontworpen. Het bekendste ontwerp van Maarten van Severen is de stoel .03 die geproduceerd is door Vitra. Deze stoel is echt een begrip in de meubelwereld. De iconische stoel ziet er met zijn rugleuning die overgaat in het zitgedeelte en de poten eenvoudig uit, maar biedt een ideale zitting. De rugleuning is flexibel waardoor dit ontwerp zich aan het menselijk lichaam aanpast wanneer je zit. De stoel is strak, vloeiend en gestroomlijnd. Aan de .03 stoel is in 2012 een tentoonstelling gewijd: ‘De stoel .03 van Maarten van Severen. De geboorte van een designicoon.’

Maarten van Severen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Maarten van Severen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Maarten van Severen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.